Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, ώρα 9.30 π.μ. | Τοπικά Συμβούλια Μνημείων
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, ώρα 9.30 π.μ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                     Πάτρα    28/1/2019

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ                                                  Αρ .Πρωτ.:26

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Δ/νση: Αλ.Υψηλάντου 197

Τ.Κ.: 261 10 Πάτρα

Πληροφορίες: Αλεξία Μπαρδάκη

Τηλέφωνα: 2610275070, 2610220829

ΦΑΞ: 2610624051

E-mail: tsmde@culture.gr

Σας γνωρίζουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Δυτικής Ελλάδας θα συνεδριάσει την 31/1/2019 ημέρα Πέμπτη  στην αίθουσα συσκέψεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας (Αλ. Υψηλάντου 197 & Πατρέως) στην Πάτρα και ώρα 09:30π.μ. Τα Τακτικά μέλη σε περίπτωση κωλύματος παρακαλούνται να ειδοποιούν εγκαίρως τόσο τα αναπληρωματικά μέλη όσο και την Γραμματεία του Συμβουλίου. Υποχρέωση ειδοποίησης της Γραμματείας περί τυχόν κωλύματος έχουν και τα αναπληρωματικά μέλη.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1ης    Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Α Σ Η Σ     31-1-2019

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

 1. Χορήγηση έγκρισης ή μη εργασιών για την κατασκευή ξύλινης πέργκολας, διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου και λοιπές διαρρυθμίσεις σε χώρο καφέ-εστιατορίου φερομένης ιδιοκτησίας ΑΦΟΙ Γ. ΒΡΥΝΙΩΤΗ Ο.Ε στον Άγιο Ανδρέα Κατακόλου του Δήμου Πύργου Π.Ε Ηλείας.
 2. Χορήγηση έγκρισης ή μη διάθεσης πολιτιστικών εκπαιδευτικών προϊόντων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα στο πωλητήριο του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου Ολυμπίας από την «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας -Ιnnovative Culture Items (ΚΟΙΝΣΕΠ ICI).
 3. Σχετικά με αρχιτεκτονική μελέτη τακτοποίησης ισόγειας κατοικίας, χώρων στάθμευσης και εξωτερικών διαμορφώσεων φερομένης ιδιοκτησίας κ. Διονυσίου Γκαρμίρη στη ζώνη Δ (οικισμός Κάστρου Δ. Ανδραβίδας – Κυλλήνης) του κηρυγμένου μνημείου ‘κάστρο Χλεμούτσι’ Ηλείας.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

 1. Εργασίες προσθήκης καθ ύψος τμήματος ορόφου με χρήση γραφείου και κατασκευή απόληξης  κλιμακοστασίου στην ταράτσα του ισογείου καταστήματος φερόμενης ιδιοκτησίας Θεοχάρη Παπαμανώλη και νυν Αλεξάνδρα ΑΤΕΚΟ στην οδό Ρήγα Φεραίου 138 Β’ στην Πάτρα.
 2. Έγκριση ή μη εργασιών διαμόρφωσης όψεων του κτιρίου φερ. Ιδιοκτ. Γεωργίου & Χρήστου Φωτόπουλου επί των οδών Ζ. Πηγής 109 και Μιχαλακοπούλου, στο Αίγιο.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 1. Χορήγηση ή μη άδειας μελέτης και δημοσίευσης κινητών μνημείων και ανασκαφών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας στον αρχαιολόγο κ. Δημήτριο Παρρά.
 2. Χορήγηση ή μη άδειας για την υλοποίηση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΡΥΜΟΥ – εντός σχεδίου» στην Τ.Κ. Δρυμού του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Αιτ/νίας (έργο προϋπολογισμού 170.000,00 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας).
 3. Έγκριση ή μη της αρχιτεκτονικής μελέτης : ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΝΗΣΟ ΜΥΡΤΑΡΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ Δ. ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

 1. α) Διατήρηση ή μη των αρχαίων οικοδομικών καταλοίπων σε κατάχωση και β) Χορήγηση ή μη έγκρισης εκσκαφής για την ανέγερση νέας τριώροφης οικοδομής ανάλογα με τη μορφή θεμελίωσης σε οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας του κ. Διονυσίου Χουνά στη συμβολή των οδών Πατρών-Πύργου, 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου (Ο.Τ.92) στην Κάτω Αχαΐα Δ. Δυτικής Αχαΐας.
 2. Χορήγηση άδειας μελέτης και δημοσίευσης αρχαιολογικού υλικού στην κα Assunta Mercogliano.
 3. Αρχιτεκτονική μελέτη για την βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου της Πάτρας.
 4. Χορήγηση ή μη άδειας κατοχής και κυριότητας δωρηθεισών αρχαιοτήτων στον Δήμο Καλαβρύτων από τον κ. Ιωάννη-Δημήτριο Αγαπητό.
 5. Σχετικά με την έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης για την αναθεώρηση της υπ. αριθμ. 800/2010 οικ. Άδειας, σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας των Μαρίας Λαμπροπούλου και Χρ. Ναστόπουλου, που βρίσκεται επί της οδού Παντοκράτορος 73, εντός του οριοθετημένου Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Πάτρας, και στο άμεσο περιβάλλον του Κάστρου Πάτρας.
 6. Σχετικά με την διατύπωση γνώμης για την τακτοποίηση ή μη αυθαίρετου κτίσματος και την έγκριση ή μη αρχιτεκτονικής μελέτης για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας, ακινήτου φερόμενης ιδιοκτησίας κου DHIMITER ZISO, που βρίσκεται επί της οδού Καραχάλιου 37 (Ο.Τ.561), εντός του οριοθετημένου Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Πάτρας, και στο άμεσο περιβάλλον του Κάστρου Πάτρας.
 7. Σχετικά με την διατύπωση γνώμης για την τακτοποίηση ή μη αυθαιρέτων κατασκευών και την έγκριση εκτέλεσης εργασιών επισκευής σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας κας Αικ. Μπαλάσκα, που βρίσκεται στην οδό Παυλοπούλου, Αρόη, Πάτρα, στο άμεσο περιβάλλον του εναπομένοντος in situ τμήματος του Μεσαιωνικού Υδραγωγείου της Πάτρας και του αρχαιολογικού χώρου του Ρωμαϊκού και Μεσαιωνικού Υδραγωγείου.
 8. Παραχώρηση της αίθουσας περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου & Νοτίου Ιονίου για τη διοργάνωση της έκθεσης “Φάροι – Φανοί, Μνημεία – Μνήμες”.

Με εντολή του Προέδρου,  Νικόλαου Πατηνιώτη,

Πάρεδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Η Γραμματέας

Αλεξία Μπαρδάκη

ΠΕ Διοικητικός