Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, ώρα 9.30 π.μ. | Τοπικά Συμβούλια Μνημείων
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, ώρα 9.30 π.μ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                     Πάτρα    15/4/2019

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ                                                  Αρ .Πρωτ.:104

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Δ/νση: Αλ.Υψηλάντου 197

Τ.Κ.: 261 10 Πάτρα

Πληροφορίες: Αλεξία Μπαρδάκη

Τηλέφωνα: 2610275070, 2610220829

ΦΑΞ: 2610624051

E-mail: tsmde@culture.gr

 

Σας γνωρίζουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Δυτικής Ελλάδας θα συνεδριάσει την 18/4/2019 ημέρα Πέμπτη  στην αίθουσα συσκέψεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας (Αλ. Υψηλάντου 197 & Πατρέως) στην Πάτρα και ώρα 09:30π.μ. Τα Τακτικά μέλη σε περίπτωση κωλύματος παρακαλούνται να ειδοποιούν εγκαίρως τόσο τα αναπληρωματικά μέλη όσο και την Γραμματεία του Συμβουλίου. Υποχρέωση ειδοποίησης της Γραμματείας περί τυχόν κωλύματος έχουν και τα αναπληρωματικά μέλη.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

4ης  Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Α Σ Η Σ   18-4-2019

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

 1. Έγκριση ή μη εργασιών ανέγερσης νέας πενταόροφου οικοδομής επί της οδού Κανακάρη 61 στην Πάτρα.
 2. Έγκριση ή μη εργασιών στο ισόγειο του κτιρίου επί της οδού Αγίου Νικολάου 8, στην Πάτρα.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

 1. Έγκριση ή μη διάθεσης παιδικών βιβλίων με θέματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία των Εκδόσεων ΦΑΟΣ στην Αγγλική, Ιταλική και Γερμανική γλώσσα από τα πωλητήρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.
 2. Σχετικά με εργασίες αποκατάστασης Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Σεπετού Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Π.Ε. Ηλείας.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

 1. Ανανέωση ή μη αδειών μελέτης και δημοσίευσης αρχαιολογικού υλικού από τα μυκηναϊκά νεκροταφεία Πορτών και Βούντενης, από παλαιές ανασκαφές στην θέση «Αγραπιδιά» Συχαινών, ενός πήλινου ομοιώματος κράνους μονομάχου και ενός πήλινου ειδωλίου μονομάχου, στην κ. Ανδρομάχη Βασιλοπούλου.
 2. Έγκριση ή μη μελέτης, φωτογράφησης και δημοσίευσης ανθρώπινου οστεολογικού υλικού από τα Υστεροελλαδικά νεκροταφεία Καλλιθέα- Ραμπαντάνια (Σπέντζες) και Καλλιθέα -Λαγανιδιά, στην κ. Μαρία Κατσιμίχα.
 3. Έγκριση ή μη άδειας μελέτης αρχαιολογικού υλικού από το Γεωμετρικό ναό της Αοντίας Αρτέμιδος στη Ρακίτα (Άνω Μαζαράκι) Αχαΐας, στην αρχαιολόγο της ΕΦΑ Αχαΐας κα Ακτύπη Κωνσταντίνα.
 4. Παραχώρηση ή μη: 1)Του Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών: α)στον Δήμο Πατρέων για την πραγματοποίηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2019.  β) σε ανεξάρτητους φορείς πραγματοποίησης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.   2)Του Φρουρίου    Ρίου.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 1. Έγκριση ή μη της επισκευής των όψεων δύο διαμερισμάτων, του Α΄ ορόφου, φερόμενης ιδιοκτησίας κ.κ. ΜΙΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΓΛΑΒΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, σε υπάρχον διώροφο κτήριο, επί της συμβολής των οδών Γ. Αθανασιάδη Νόβα και Θέρμου, στο ΟΤ 48, στον υποτομέα Α2, του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Ναυπάκτου, του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
 2. Παραχώρηση άδειας μελέτης και φωτογράφησης των Αίνων του καθολικού της Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη στη Βομβοκού του Δ. Ναυπακτίας του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, στην Βασιλική Ζορμπά αρχαιολόγο.
 3. Χορήγηση ή μη σύμφωνης γνώμης για τη διατήρηση και υπαγωγή στις ρυθμίσεις του Ν. 4495/2017 οικοδομικών υπερβάσεων σε κατοικία φερομένης ιδιοκτησίας του κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑ, στη θέση «ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ» Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
 4. Χορήγηση ή μη έγκρισης άδειας εκτέλεσης του έργου «ΜΠΕ για την Ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων της εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ) του Θέρμου» στο Δ. Θέρμου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
 5. Επαναδιαβίβαση θέματος: «Διατήρηση ή μη αρχαίων καταλοίπων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Ιω. Δημητρίου στα Κωστέικα Κάτω Βασιλικής Ναυπακτίας».

Με εντολή του Προέδρου,  Νικόλαου Πατηνιώτη,

Πάρεδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Η Γραμματέας

Αλεξία Μπαρδάκη

ΠΕ Διοικητικός