Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019, ώρα 9.30 π.μ. | Τοπικά Συμβούλια Μνημείων
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019, ώρα 9.30 π.μ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                     Πάτρα    22/3/2019

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ                                                  Αρ .Πρωτ.: 78

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Δ/νση: Αλ.Υψηλάντου 197

Τ.Κ.: 261 10 Πάτρα

Πληροφορίες: Αλεξία Μπαρδάκη

Τηλέφωνα: 2610275070, 2610220829

ΦΑΞ: 2610624051

E-mail: tsmde@culture.gr

Σας γνωρίζουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Δυτικής Ελλάδας θα συνεδριάσει την 28/3/2019 ημέρα Πέμπτη  στην αίθουσα συσκέψεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας (Αλ. Υψηλάντου 197 & Πατρέως) στην Πάτρα και ώρα 09:30π.μ. Τα Τακτικά μέλη σε περίπτωση κωλύματος παρακαλούνται να ειδοποιούν εγκαίρως τόσο τα αναπληρωματικά μέλη όσο και την Γραμματεία του Συμβουλίου. Υποχρέωση ειδοποίησης της Γραμματείας περί τυχόν κωλύματος έχουν και τα αναπληρωματικά μέλη.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

3ης Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Α Σ Η Σ   28-3-2019

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

 1. Έγκριση η μη εργασιών επισκευής και διαρρύθμισης και διάνοιξη δυο συμμετρικών υάλινων θυρών επί υαλοστασίων στην όψη ισογείου καταστήματος του κτιρίου φερόμενης ιδιοκτησίας “ΕΡΜΗ’ στην οδό Κανακάρη Γεροκωστοπούλου 23 και Βασ. Γεωργίου Α’ στην Πάτρα.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 1. Χορήγηση ή μη άδειας αλλαγής χρήσης ημιυπαίθριων χώρων σε κατοικία και τροποποίηση αρχιτεκτονικών σχεδίων στο οικόπεδο φερομένης ιδιοκτησίας του κ. Χρήστου Ξύνα, εντός ορίων οικισμού Γαβαλούς της Δ.Ε. Μακρυνείας του Δ. Αγρινίου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
 2. Έγκριση ή μη α) της οριστικής δημιουργίας επιχείρησης μαζικής εστίασης και πλήρους επεξεργασίας γεύματος και β) την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου για τη τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων για το έτος 2019, στο υπό σύσταση ισόγειο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με υπεύθυνο κατά το νόμο τον κ. ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ ΗΛΙΑ, στην οδό Φορμίωνος 13, στο Ο.Τ. 72, στον υποτομέα Α2, στη Ναύπακτο, του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
 3. Σχετικά με την έγκριση ή μη της μελέτης : Ανάπλαση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου οικίας Γ. Ρήγα στη Ναύπακτο του Δ. Ναυπακτίας του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
 4. Παραχώρηση άδειας μελέτης και δημοσίευσης βυζαντινών γλυπτών που φυλάσσονται στις αποθήκες της ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, και όσα βρίσκονται επί βυζαντινών μνημείων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στην Αθηνά Ζωγάκη, αρχαιολόγο της ΕΦΑ Ιωαννίνων.
 5. Έγκριση ή μη της Χορήγησης άδειας φωτογράφησης, μελέτης και δημοσίευσης της Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη στο νησί Θολή στις εκβολές του ποταμού Λούρου του Δ. Μεσολογγίου του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

 1. Έγκριση ή μη μελέτης φωτισμού ανάδειξης της προϊστορικής ακρόπολης Τείχους Δυμαίων στην Δ.Ε. Λαρισσού, Δήμου Δυτ. Αχαΐας.
 2. Χορήγηση ή μη άδειας μελέτης, φωτογράφησης, σχεδίασης και δημοσίευσης οινοχόης γεωμετρικών χρόνων και οστράκων στην κ. Ό. Χριστακοπούλου, αρχαιολόγο, στην ΕΦΑ Αχαΐας.
 3. Έγκριση ή μη στατικής μελέτης στερέωσης και αποκατάστασης Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μέντζαινας Αχαΐας.
 4. Διατήρηση ή μη των αρχαίων οικοδομικών καταλοίπων σε κατάχωση στον ακάλυπτο χώρο οικοπέδου φερόμενης ιδιοκτησίας κ. Δημητρίου Γιουνά επί της οδού Αχαϊκής Συμπολιτείας (Ο.Τ.84) στην Κάτω Αχαΐα Δ. Δυτικής Αχαΐας.
 5. Σχετικά με την έγκριση η μη αρχιτεκτονικής μελέτης για την κατασκευή νέας τριώροφης οικοδομής με υπόγειο, σε οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας κας Δήμητρας Σίψα, που βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου 34, Ο.Τ. 467, στην Πάτρα, εντός του οριοθετημένου Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Πάτρας και στο περιβάλλον του Κάστρου της Πάτρας.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

 1. Έγκριση ή μη μελέτης ‘Επισκευή – αποκατάσταση Ιεράς Άνω Μονής Χρυσοπηγής και ανάδειξη του ‘κρυφού σχολειού’ στην Λάμπεια Π.Ε. Ηλείας.
 2. Χορήγηση έγκρισης ή μη για την ανέγερση ισογείου κτίσματος με χρήση καταστημάτων σε οικόπεδο φερομένης ιδιοκτησίας του κ. Δημητρίου Γουσέτη εντός σχεδίου πόλης της Τ.Κ Κατακόλου Δήμου Πύργου Π.Ε Ηλείας.
 3. Χορήγηση έγκρισης ή μη της αίτησης του κ. Ηλία Αδαμόπουλου για τροποποίηση εγκεκριμένης αρχιτεκτονικής μελέτης με νέα υπό τον τίτλο «Ανέγερση εξοχικών κατοικιών στην περιοχή του Κατακόλου» στη θέση «Βουνό Κατακόλου» στην Δ.Ε Κατακόλου, Δήμου Πύργου Π.Ε Ηλείας.
 4. Χορήγηση έγκρισης ή μη για την ανέγερση ισογείου κτίσματος σε οικόπεδο φερομένης ιδιοκτησίας του κ. Γεωργίου Σιαπέρα εντός σχεδίου πόλης της Τ.Κ Κατακόλου Δήμου Πύργου Π.Ε Ηλείας.

Με εντολή του Προέδρου,  Νικόλαου Πατηνιώτη,

Πάρεδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Η Γραμματέας

Αλεξία Μπαρδάκη

ΠΕ Διοικητικός