Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 9.30 π.μ. | Τοπικά Συμβούλια Μνημείων
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 9.30 π.μ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                     Πάτρα    21/2/2019

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ                                                  Αρ .Πρωτ.: 57

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Δ/νση: Αλ.Υψηλάντου 197

Τ.Κ.: 261 10 Πάτρα

Πληροφορίες: Αλεξία Μπαρδάκη

Τηλέφωνα: 2610275070, 2610220829

ΦΑΞ: 2610624051

mail: tsmde@culture.gr

Σας γνωρίζουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Δυτικής Ελλάδας θα συνεδριάσει την 26/2/2019 ημέρα Τρίτη στην αίθουσα συσκέψεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας (Αλ. Υψηλάντου 197 & Πατρέως) στην Πάτρα και ώρα 09:30π.μ. Τα Τακτικά μέλη σε περίπτωση κωλύματος παρακαλούνται να ειδοποιούν εγκαίρως τόσο τα αναπληρωματικά μέλη όσο και την Γραμματεία του Συμβουλίου. Υποχρέωση ειδοποίησης της Γραμματείας περί τυχόν κωλύματος έχουν και τα αναπληρωματικά μέλη.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

2ης   Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Α Σ Η Σ     26-2-2019

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 1. Έγκριση ή μη α) τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων για το έτος 2019 και β) τοποθέτηση ανεμοφρακτών σε κοινόχρηστο χώρο του ρυμοτομικού σχεδίου Ναυπάκτου, στο υπό σύσταση ισόγειο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με υπεύθυνο κατά το νόμο τον κ. ΜΟΥΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, επί της συμβολής των οδών Καναβού και Κλεονίκου 4, στο Ο.Τ. 74, στον υποτομέα Α2, στη Ναύπακτο, του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
 2. Έγκριση ή μη της αντικατάστασης στεγάστρου στον ισόγειο ημιυπαίθριο χώρο, διώροφης οικοδομής, φερόμενης ιδιοκτησίας ΓΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, σε οικόπεδο εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλης και σε επαφή με το ΟΤ 94 και τον τομέα Α, του ρυμοτομικού σχεδίου Ναυπάκτου, στη Ναύπακτο, του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
 3. Χορήγηση ή μη άδειας εκσκαφής και έγκριση ή μη αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανέγερση «Κτηρίου επεξεργασίας-τυποποίησης-εμπορίας βρώσιμων ελιών και εμπορίας ελαιολάδου» στην φερομένη ιδιοκτησία της Λ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ-Ε. ΚΑΚΑΒΑ Ο.Ε., στη θέση «Βρυσούλες» Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας.
 4. Χορήγηση ή μη έγκρισης άδειας εκτέλεσης του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Πετροχωρίου Δήμου Θέρμου» στο Δ. Θέρμου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
 5. Διατήρηση ή μη αρχαίων καταλοίπων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Ιω. Δημητρίου στα Κωστέικα Κάτω Βασιλικής Ναυπακτίας.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

 1. Έγκριση ή μη μελέτης επισκευής και συντήρησης των αποθηκών Θ και Ι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πύργου και του περιβάλλοντος αυτών χώρου.
 2. Έγκριση ή μη εργασιών εσωτερικών διαρρυθμίσεων του Α΄ ορόφου, του κτιρίου φερ. Ιδιοκτ. Κων/νου Περρέα, επί των οδών Ερμού και Γερμανού στον Πύργο Ηλείας.
 3. Νέα υποβολή φακέλου με συμπληρωματικά στοιχειά μετά την γνωμοδότηση του Τ.Σ για το έργο: Εργασίες προσθήκης καθ ύψος τμήματος ορόφου με χρήση γραφείου και κατασκευή απόληξης κλιμακοστασίου στην ταράτσα του ισογείου καταστήματος φερόμενης ιδιοκτησίας Θεοχάρη Παπαμανώλη και νυν Αλεξάνδρα ΑΤΕΚΟ στην οδό Ρήγα Φεραίου 138 Β’ στην Πάτρα.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

 1. Χορήγηση έγκρισης ή μη διάθεσης του βιβλίου με τίτλο «Ολυμπία. Ο αρχαιολογικός χώρος και τα μουσεία» της Δρ. Ολυμπίας Βικάτου, αρχαιολόγου, Προϊσταμένης της Εφορείας Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας από την Εκδοτική Αθηνών Α.Ε., στην ελληνική, αγγλική γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα στα πωλητήρια του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου Ολυμπίας.
 2. Χορήγηση έγκρισης ή μη για τακτοποίηση αυθαιρέτων εργασιών με τον ν. 4495/2017 σε οικοδομή επί οικοπέδου φερομένης ιδιοκτησίας Ευθύμιου Σαρακιώτη & Καλλιόπης Σπηλιοπούλου στην αγροτική περιοχή Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

 1. α) Διατήρηση ή μη των αρχαίων οικοδομικών καταλοίπων σε κατάχωση και β) Χορήγηση ή μη έγκρισης εκσκαφής για την ανέγερση νέας τριώροφης οικοδομής ανάλογα με τη μορφή θεμελίωσης σε οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας του κ. Διονυσίου Χουνά στη συμβολή των οδών Πατρών-Πύργου, 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου (Ο.Τ.92) στην Κάτω Αχαΐα Δ. Δυτικής Αχαΐας.
 2. Έγκριση ή μη λειτουργίας καταστήματος (Καντίνας) επί της οδού Σώμερσετ 2, στο Ρίο Πατρών.
 3. Σχετικά με την διατύπωση γνώμης για την τακτοποίηση η μη αυθαιρέτων κατασκευών σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας κου Νικ. Κατέχου, που βρίσκεται επί της οδού Ανδρούτσου 35, στη Πάτρα, εντός του οριοθετημένου Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Πάτρας και στο περιβάλλον του Κάστρου της Πάτρας.
 4. Έγκριση ή μη λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Σώμερσετ 2 στο Ρίο, Δήμου Πατρέων, εντός Zώνης Α‘ προστασίας του αρχαιολογικού χώρου του Φρουρίου Ρίου.
 5. Έγκριση ή μη λειτουργίας καταστήματος ως «Εστιατόριο (μεζεδοπωλείο) – Αναψυκτήριο» σε ακίνητο επί της οδού Παναγούλη 21, στην Πάτρα, φερόμενης ιδιοκτησίας Παναγιώτας Βασιλακοπούλου.
 6. Έγκριση, ή μη προσωρινής κατάχωσης, αρχαίων οικοδομικών καταλοίπων που βρίσκονται σε οικόπεδο, φερόμενης ιδιοκτησίας του Ελληνικού δημοσίου (διαχειριστής ΟΑΕΔ), επί των οδών Θεοδοσίου Καρδαρά και Υψιπύλης (Ο.Τ. 2099) στα Ζαρουχλέικα Πατρών.
 7. Έγκριση ή μη μελέτης αποκατάστασης νοτίου οθωμανικού και ανατολικού ενετικού τείχους Φρουρίου Ρίου.
 8. Ανάληψη εξόδων σωστικής ανασκαφής στο Αίγιο.
 9. Χορήγηση ή μη άδειας μελέτης και δημοσίευσης του τοιχογραφικού διακόσμου του παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων στο Βελημάχι Τριταίας και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Πλατανιώτισσα Αχαῒας.

Με εντολή του Προέδρου,  Νικόλαου Πατηνιώτη,

Πάρεδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Η Γραμματέας

Αλεξία Μπαρδάκη

ΠΕ Διοικητικός