Υπουργείο Πολιτισμού

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Τέταρτη, 26 Ιουνίου 2019, ώρα 9.30 π.μ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                     Πάτρα    24/6/2019

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ                                                  Αρ .Πρωτ.:140

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Δ/νση: Αλ.Υψηλάντου 197

Τ.Κ.: 261 10 Πάτρα

Πληροφορίες: Αλεξία Μπαρδάκη

Τηλέφωνα: 2610275070, 2610220829

ΦΑΞ: 2610624051

E-mail: tsmde@culture.gr

 

Σας γνωρίζουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Δυτικής Ελλάδας θα συνεδριάσει την 26/6/2019 ημέρα Τετάρτη στην αίθουσα συσκέψεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας (Αλ. Υψηλάντου 197 & Πατρέως) στην Πάτρα και ώρα 09:30π.μ. Τα Τακτικά μέλη σε περίπτωση κωλύματος παρακαλούνται να ειδοποιούν εγκαίρως τόσο τα αναπληρωματικά μέλη όσο και την Γραμματεία του Συμβουλίου. Υποχρέωση ειδοποίησης της Γραμματείας περί τυχόν κωλύματος έχουν και τα αναπληρωματικά μέλη.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

6ης  Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Α Σ Η Σ   26-6-2019

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

 1. Χορήγηση έγκρισης ή μη για συμπληρωματική φύτευση ελαιόδεντρων σε αγροτεμάχιο φερομένης ιδιοκτησίας κ. Βλασσόπουλου Ιωάννη στη θέση «Κτήρια Ήλιδας» εντός της Ζώνης Α του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της Ήλιδας.
 2. Σχετικά με αίτημα αντικατάστασης ξύλινων παραθύρων ιδρύματος Ι.Μ. Βλαχέρνας Ηλείας.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

 1. Αντικατάσταση στέγης – Επανατοποθέτηση Ξύλινων Ανοιγμάτων – Χρωματισμός όψεων σε κτήριο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και Βασιλέως Κων/νου Τ.Κ. Αστακού, Δ.Ε. Αστακού, Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

 1. Παραχώρηση ή μη άδειας ηχητικών μετρήσεων με απλό ηχόμετρο στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών.
 2. Χορήγηση ή μη άδειας μελέτης, φωτογράφησης, σχεδίασης και δημοσίευσης μεμονωμένων αρχαιολογικών ευρημάτων της γεωμετρικής περιόδου από την περιοχή του Δρεπάνου και από την Αχαΐα γενικότερα.
 3. Χορήγηση ή μη άδειας μελέτης, φωτογράφησης, σχεδίασης και δημοσίευσης συνόλου αρχιτεκτονικών αναγλύφων τύπου Campana από τη Δύμη Αχαΐας.
 4. Χορήγηση άδειας μελέτης, φωτογράφησης, σχεδίασης και δημοσίευσης πήλινων αγγείων από την αποθήκη του Μουσείου Πατρών.
 5. Χορήγηση ή μη άδειας προσωρινής παραχώρησης χρήσης του περιβάλλοντος χώρου του θεάτρου της αρχαίας Αιγείρας, για την πραγματοποίηση μουσικής συναυλίας με το Μάριο Φραγκούλη στις 17.7.2019.
 6. Έγκριση ή μη αρχιτεκτονικής μελέτης ανάδειξης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου των ψηφιδωτών της ρωμαϊκής βίλλας στη θέση Ρετουνιώτη, στα Βραχναίικα, Δ.Ε. Βραχναιίκων του Δήμου Πατρέων.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 1. Αδειοδότηση ή μη για την υλοποίηση του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΌ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ Δ.Ε. ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ (τοιχίο αντιστήριξης πρανών), εντός της Τ.Κ. Θυρρείου και του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Θυρρείου (ΦΕΚ 296/Β/30-12-1940 & ΦΕΚ 310/Β/20-4-1995).
 2. Χορήγηση ή μη άδειας : Εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας στη φερόμενη ιδιοκτησία Α. Δριλιώση στην οδό Κέω στο Ο.Τ. 81 του σχεδίου πόλης της Ναυπάκτου του Δ. Ναυπακτίας του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
 3. Σχετικά με την χορήγηση έγκρισης ή μη των εργασιών Στατικής Ενίσχυσης και Αντικατάσταση Στέγης σε κτήριο φερόμενης ιδιοκτησίας Ν. & Γ. Καλαβρουζιώτη στη θέση Μποτσαρέικα στη Ναύπακτο του Δ. Ναυπακτίας του Ν. Αιτωλοακαρνανίας και διατύπωση σύμφωνης ή μη γνώμης για την υπαγωγή του ακινήτου στις διατάξεις του Ν. 4495/2017.
 4. Χορήγηση ή μη άδειας στην κα Σοφ. Χρ. Αυδή για την εγκατάσταση ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ στη θέση Αγ. Στέφανος Ριβίου του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας (σε ακίνητα φερομένης ιδιοκτησίας των κ.κ. Αριστ. Στεργίου & Γεωργ. Λιάλιου).
 5. Έγκριση ή μη της τοποθέτησης εξωτερικής θερμομόνωσης κελύφους και δώματος, σε υφιστάμενη ισόγεια οικία, φερόμενης ιδιοκτησίας κας ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΝΔΡΩΝΗ, που βρίσκεται επί της οδού Φαλυσίου 13, στο ΟΤ 106, στον τομέα Γ, του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Ναυπάκτου, του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Με εντολή του Προέδρου,  Νικόλαου Πατηνιώτη,

Πάρεδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

 

Η Γραμματέας

Αλεξία Μπαρδάκη

ΠΕ Διοικητικός