Πρόσκληση-Συνεδρία 4/7/2019 ώρα 14.15 μμ | Τοπικά Συμβούλια Μνημείων
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πρόσκληση-Συνεδρία 4/7/2019 ώρα 14.15 μμ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ημ. 02/07/2019
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠ.ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΤΣΜΑ/357033/254980/586
ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
—————————
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Σουλτάνη 6 Προς τους Αποδέκτες: Π.Α.
ΤΑΧ. ΚΩΔ.: 106 82 Αθήνα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γρ. Βαφειάδης
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 3304047
E-mail: tsma@culture.gr

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση

Σας ειδοποιούμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Αττικής θα συνεδριάσει την Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 14.15 μ.μ., στην αίθουσα του Ενιαίου Συλλόγου, Στουρνάρη 25 (5ος όροφος) – 106 82, Αθήνα. Η Ημερήσια Διάταξη των θεμάτων της συνεδρίασης ακολουθεί.
Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να παραστείτε, παρακαλούμε να ενημερώσετε τη Γραμματεία του Συμβουλίου προκειμένου να ειδοποιηθεί το αναπληρωματικό μέλος.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου

Γκαράνη Ευθυμία
Πάρεδρος Ν.Σ.Κ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 7ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ
04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
1.Διαβίβαση αιτήματος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών για χορήγηση στους Dr. Immo Beyer και Dr. Florian Ruppenstein άδειας μελέτης και δημοσίευσης ευρημάτων από την ανασκαφή του Dr. I. Beyer στην Ακρόπολη το 1980.
2.Αίτημα χορήγησης άδειας διάθεσης βιβλίου ” ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ” σε 5 γλώσσες εκδόσεων “Σίγμα Δ.Στεφανίδη” στην ελληνική, αγγλική, γερμανική, γαλλική και ρωσική γλώσσα .
3.Αίτημα χορήγησης άδειας διάθεσης παιδικών βιβλίων έκδοσης “Θωμάς Νάκας Εκδοτική Α.Ε.” στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. (Τρωικός Πόλεμος-Θεοί του Ολύμπου-Ηρακλής-Οδύσσεια-Θησέας- 12 αντίτυπα)
4.Διαβίβαση φακέλου που αφορά σε αίτημα επισκευών για λόγους υγιεινής στο ακίνητο με τη συμβατική διεύθυνση “Αναφιώτικα 7”, στην Πλάκα.
5.Έγκριση ή μη μελέτης προσθήκης στέγης σε τμήμα κτηρίου της νότιας πτέρυγας του συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Πετράκη (Ο.Τ. 68027) επί των οδών Ι. Γενναδίου, Ιασίου, Μονής Πετράκη, Ευζώνων, Δήμο Αθηναίων.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
6.Χορήγηση ή μη άδειας μελέτης και δημοσίευσης ανθρώπινου σκελετικού υλικού που προέρχεται από την ανασκαφή του νεολιθικού οικισμού στο ΚΕΛ αεροδρομίου στην κ. Παρασκευή Τριτσαρόλη και μεταφορά τους στο εργαστήριο αρχαιολογικών ερευνών M.H.Wiener της Αμερικάνικης Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών.

7.Χορήγηση ή μη άδειας μελέτης και δημοσίευσης υλικού από τα οικόπεδα ιδιοκτησίας Σκουρλή και Τσεβά στο Κορωπί στην κ. Ελένη Παπαφλωράτου.

8. Έγκριση ή μη χορήγησης άδειας κατοχής αρχαίων αντικειμένων στον κ. Νικόλαο Αγγελίδη. .

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
9.Έγκριση ή μη αιτήματος για την εκτέλεση του έργου « ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΣΟΓΕΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΣΟΦΙΤΕΣ, ΣΤΕΓΕΣ, ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ», στο οικόπεδο φερομένης ιδιοκτησίας της Β.Κ.Ν. Επενδυτική Ακινήτων Μονοπρόσωπη Α.Ε., επί της οδού Λητούς 13 Ο.Τ.55Α στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης, του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

10.Έγκριση μελέτης για την συμπλήρωση και αποκατάσταση ισογείου ερειπίου φερόμενης ιδιοκτησίας Γ. Στεφανάκου στο Καμίνι Ύδρας.
11.Διαβίβαση αιτήματος προσθήκης ισογείου κτίσματος με χρήση κατοικίας και νομιμοποίηση αυθαιρεσιών ισόγεια κατοικίας, που αφορούν στο τοπογραφικό διάγραμμα φερόμενης ιδιοκτησίας CARBONE MARIA DONATA στο Μανιτοχώρι Κυθήρων.
12.Έγκριση ή μη του αιτήματος της εταιρείας SMART WASH ΟΕ-Γεώργιος Ευγενίδης, για την «Κατασκευή αυτόματου Πλυντηρίου» στο ακίνητο φερομένης ιδιοκτησίας του ΙΝ. Εισοδίων της Θεοτόκου Βάρης (μισθωτής: Εταιρεία SMART WASH ΟΕ-Γεώργιος Ευγενίδης), επί της Λ. Αναγυρούντος 17 (ΟΤ. Γ250), στη ΔΕ Βάρης, του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
13. Έγκριση ή μη αιτήματος για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο ακαθάρτων-τμηματικές αποκαταστάσεις αγωγών ακαθάρτων», επί της οδού Απόλλωνος στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
14.Διαβίβαση μελέτης ανακαίνισης των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου “Ναυσικά” φερόμενης ιδιοκτησίας “Ξενοδοχειακές και Τουριστικές επιχειρήσεις Ναυσικά ΑΕ” επι της οδού Καζαντζάκη αρ. 55 στην περιοχή Άγιος Φώτιος Κολώνα Αίγινα.

ΣΥΝΕΞΕΤΑΣΗ ΕΦΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΥΝΜΤΕΑΑΣΕΚ
15.Έγκριση ή μη μελέτης προσθήκης Α΄ ορόφου σε υφιστάμενο ισόγειο κτίσμα στο ακινήτο επί της οδού Πηλέως 25, στην Αίγινα, φερόμενης συνιδιοκτησίας κ. Ευγενίας Οικονόμου και της εταιρείας ΩΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Υ.Ν.Μ.Τ.Ε ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

16.Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ. αρ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΥΝΜΤΕΑΑΣΕΚ /123602/13413/2603/17.4.2018 Απόφασης έγκρισης μελέτης εργασιών αποκατάστασης του χαρακτηρισμένου από το ΥΠΠΟΑ νεώτερου μνημείου, κτηρίου επί της οδού Αδριανού 77, στην Πλάκα, στον Δήμο Αθηναίων, σχετικά με εσωτερικές διαρρυθμίσεις και την λειτουργία του ισογείου ως κατοικία.

17.Έγκριση ή μη διατήρησης υφιστάμενου εγκατε-στημένου σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ (κωδικός θέσης ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ 1201197) στην απόληξη κλιμακοστασίου του εξαώροφου κτηρίου, στη συμβολή των οδών Αγ. Λαύρας 66 και Ηρακλείου 58, στην περιοχή Άνω Πατήσια στο Δήμο Αθηναίων φερόμενης ιδιοκτησίας των κ.κ. Αλέξανδρου, Ηλία του Αλεξάνδρου, Αντωνίου, Ηλία του Βασιλείου, Βασιλείου και Μαριάννας Κοτσώνη.

18.Έγκριση ή μη αιτήματος τροποποίησης εγκεκριμένης από το ΥΠΠΟΑ μελέτης (αρ. πρ. ΥΝΜΤΕΑΑΣΕΚ/2928/29-05-2017 με ΑΔΑ: ΩΖΛΒ4653Π4-ΓΥ0), που αφορά στην αλλαγή χρήσης υπό ανέγερσης πενταώροφου κτηρίου γραφείων και καταστημάτων σε κτήριο κατοικιών, καταστημάτων και Καταστήματος Υ.Ε. και τροποποίηση της εγκεκριμένης αρχιτεκτονικής μελέτης, με κατασκευή πέργκολας στο ισόγειο και αλλαγή της θέσης των εξωτερικών κλιματιστικών μονάδων στο δώμα κατασκευή πέργκολας και κατασκευή υψηλού διαχωριστικού τοίχου από χωροδικτύωμα, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΚΑΛΛΙΑ Α.Ε.», που βρίσκεται επί της οδού Αγησιλάου 32-34 στο Δήμο Αθηναίων, για την αναθεώρηση της αριθ. 189/2017 οικοδομικής άδειας.

19.Έγκριση ή μη μελέτης που αφορά στο έργο με τίτλο: «Αναθεώρηση της υπ. αρ. 84/17 άδειας δόμησης για α) τροποποίηση αρχιτεκτονικών / νέες εσωτερικές διαρρυθμίσεις στα ξενοδοχεία «Πίνδαρος» και “Fresh” β) τροποποίηση στατικών και μηχανολογικών στο ξενοδοχείο «Πίνδαρος» γ) κατασκευή ανελκυστήρα ΑΜΕΑ δ) Λειτουργική ενοποίηση των δύο ξενοδοχείων ¨FRESH¨-¨ΠΙΝΔΑΡΟΥ¨» που βρίσκονται επί των οδών Αθηνάς 59, Σοφοκλέους 24 και Κλεισθένους στην Αθήνα, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ATHENS HOLIDAYS) Α.Ε.».

20.Έγκριση ή μη μελέτης που αφορά σε εργασίες στατικής ενίσχυσης καθώς και συντήρησης του διακόσμου του κτηρίου, σε συνέχεια της υπ. αρ. ΥΝΜΤΕΑΑΣΕΚ 636/30.1.2019 εγκεκριμένης αρχιτεκτονικής μελέτης «εσωτερικών διαρρυθμίσεων, κατασκευής ανελκυστήρα εντός υφιστάμενου φωταγωγού με λυόμενη αναστρέψιμη κατασκευή και γυάλινη απόληξη, μικρή τροποποίηση της πίσω όψης και χρωματισμού όψεων», στο χαρακτηρισμένο από το ΥΠΠΟΑ κτήριο της συμβολής των οδών Ακάμαντος 16-16Α και Αμφικτύωνος 30, στον Δήμο Αθηναίων, φερόμενης ιδιοκτησίας κ.κ. Nicolas Michel Farah και Nadine Randa Kettaneh.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
21.Αίτημα παραχώρησης του περιβάλλοντος χώρου του ΒΧΜ για φιλοξενία περιοδικής εικαστικής έκθεσης της Α.Μ.Κ.Ε. «τετΑΡΤημόριο», με τίτλο “Water Democracy-Νερό, Λαός και Δημοκρατία” κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2019.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
ΤAKTIKA MEΛH
Ευθυμία Γκαράνη Πάρεδρος Ν.Σ.Κ., στο Γ.Ν.Σ. του ΥΠΠΟΑ
Στέλλα Χρυσουλάκη Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της ΕΦΑ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Ελένη Μπάνου Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της ΕΦΑ ΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αναστασία Λαζαρίδου Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της ΔΜΕΕΠ
Σταύρος Τσάβαλος Μηχανικός, Υ.Ν.Μ.Τ.Ε.Α.Α.Σ.Ε.Κ.
Μαρία Μερτζάνη Συντηρήτρια, Προϊσταμένη της ΔΣΑΝΜ
Δήμητρα Ματσούκα Μηχανικός, Δ/νση Αρχ/κής Οικ. Κανονισμών και
Αδειοδοτήσεωντου ΥΠΕΝ
Γεώργιος Σταϊνχάουερ Επίτιμος Διευθυντής Αρχαιοτήτων
Παναγιώτης Τουρνικιώτης Καθηγητής Αρχιτεκτονικής, Ε.Μ.Π.
Πάνος Βαλαβάνης Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ
Χρήστος Φωτίδης Δημοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Μαρία Παπίδα Πάρεδρος Ν.Σ.Κ. στο Γ.Ν.Σ. του ΥΠΠΟΑ
Χριστίνα Μερκούρη Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της ΕΦΑ Δυτικής Αττικής
Αργυρώ Καραμπερίδη Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη ΤΒΜΑΜ της ΕΦΑ ΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ελένη Ανδρίκου, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της ΕΦΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ.
Παναγιώτης Κωσταλούπης Συντηρητής, Προϊστάμενος Τμήματος Εκτέλεσης Έργων Συντήρησης στη ΔΣΑΝΜ
Ελένη Οικονομοπούλου Μηχανικός της Υ.Ν.Μ.Τ.Ε.Α.Α.Σ.Ε.Κ.
Δήμητρα Αγοροπούλου Μηχανικός, Δ/νση Αρχ/κής Οικ. Κανονισμών και
Αδειοδοτήσεων, του ΥΠΕΝ
Αικατερίνη Κυπαρίσση- Αποστολίκα Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων
Σοφία Αυγερινού – Κολώνια Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Γιάννης Παπαδάτος Επίκουρος Καθηγητής Προϊστορικής Αρχ/γίας ΕΚΠΑ

Αντώνιος Τσελέντας Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λυκόβρυσης-Πεύκης

Εισηγητές: Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών – Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής – Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων Υ.Ν.Μ.Τ.Ε Αττικής, Ανατ. Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων – Βυζαντινό και Χριστιανκό Μουσείο