Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, ώρα 9.30 π.μ. | Τοπικά Συμβούλια Μνημείων
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019, ώρα 9.30 π.μ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                   Πάτρα    18/10/2019

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ                                                  Αρ .Πρωτ.: 222

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Δ/νση: Αλ.Υψηλάντου 197

Τ.Κ.: 261 10 Πάτρα

Πληροφορίες: Αλεξία Μπαρδάκη

Τηλέφωνα: 2610275070, 2610220829

ΦΑΞ: 2610624051

E-mail: tsmde@culture.gr

 

Σας γνωρίζουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Δυτικής Ελλάδας θα συνεδριάσει την 24/10/2019 ημέρα Πέμπτη στην αίθουσα συσκέψεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας (Αλ. Υψηλάντου 197 & Πατρέως) στην Πάτρα και ώρα 09:30π.μ. Τα Τακτικά μέλη σε περίπτωση κωλύματος παρακαλούνται να ειδοποιούν εγκαίρως τόσο τα αναπληρωματικά μέλη όσο και την Γραμματεία του Συμβουλίου. Υποχρέωση ειδοποίησης της Γραμματείας περί τυχόν κωλύματος έχουν και τα αναπληρωματικά μέλη.

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

9ης  Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Α Σ Η Σ   24-10-2019

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 1. Έγκριση ή μη εργασιών καθαίρεσης τμήματος στηθαίου και αντικατάστασή του με υαλοπίνακα ασφαλείας, στην κύρια όψη υφιστάμενου κτηρίου Ξενοδοχείο AMARYLLIS”, φερόμενης ιδιοκτησίας “DELTAMARILIS SERVICES LIMITED”, με νόμιμο εκπρόσωπο τον κ. ΑΝ. ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΑΔΑΚΗ, επί της οδού Καναβού 3, στο ΟΤ 59, στον υποτομέα Α2 και Π.Κ.1, του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Ναυπάκτου, του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
 2. Έγκριση ή μη ανέγερσης νέας τριώροφης οικοδομής, σε οικόπεδο, φερόμενης ιδιοκτησίας κ.κ. ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ και ΧΡΗΣΤΟΥ, επί της συμβολής των οδών Δ. Λουκοπούλου & Φαρμάκη, στο ΟΤ 232, στον τομέα Γ, του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Ναυπάκτου, του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
 3. Σχετικά με την έγκριση ή μη του αιτήματος: Χρήση απαλλοτριωμένου οικοπέδου για την προσωρινή εναπόθεση υλικών για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» του Δ. Ναυπακτίας του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

 1. Αρχιτεκτονική και στατική μελέτη αποκατάστασης διατηρητέου μνημείου, φερόμενης ιδιοκτησίας Ιωάννη και Γεωργίου Κολιαδήμα, και μετατροπή του σε ξενοδοχείο 4*** στην οδό Γερμανού 17, Δήμου Πύργου, Π.Ε. Ηλείας.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

 1. Χορήγηση ή μη διάθεσης από τα πωλητήρια του Μουσείου Ολυμπίας πέντε παιδικών βιβλίων(5) βιβλίων εκδόσεων ΝΑΚΑΣ στην ελληνική, αγγλική, ισπανική και γερμανική γλώσσα.
 2. Χορήγηση ή μη διάθεσης από τα πωλητήρια του Μουσείου Ολυμπίας τεσσάρων(4) παιδικών βιβλίων εκδόσεων ΝΑΚΑΣ στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

 1. Έγκριση ή μη χορήγησης άδειας διάθεσης δέκα (10) βιβλίων επί παρακαταθήκη, των εκδόσεων “ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ”, από το πωλητήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.
 2. Έγκριση ή μη διατήρησης σε κατάχωση αρχαίων οικοδομικών λειψάνων στο «Έργο Βιολογικού Καθαρισμού» σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, στη θέση Ξηρόκαμπος Σκεπαστού Καλαβρύτων.
 3. Έγκριση ή μη λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Ηφαίστου 39, Ο.Τ.474 στην Πάτρα
 4. Έγκριση ή μη μελέτης αρχαιολογικών ευρημάτων και θέσεων της Αχαΐας, στον κ. Κυριάκο Λουλακούδη.
 5. Παραχώρηση της αίθουσας περιοδικών εκθέσεων του Αρχ/κού Μουσείου Πατρών στην Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης & Πολιτισμού Κοινο_Τοπία για τη διοργάνωση της έκθεσης του εικαστικού Θεόδωρου Παπαγιάννη «ΤΕΛΕΤΗ».
 6. Έγκριση ή μη ανέγερσης οικοδομής ιδ. Μ. Ξηρομάμου στο Αίγιο.
 7. Σχετικά με την έγκριση ή μη αποδόμησης τμημάτων του Ενετικού οχυρωματικού τείχους δυτικά και νοτιοδυτικά του Φρουρίου Ρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών διέλευσης υπογείων καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος 400 kV για τις ανάγκες της διασύνδεσης «Σύστημα – Αχελώος Σ/Ζ Αντιρρίου-Τ/Χ Καστριτσίου» από τον οριοθετημένο Αρχαιολογικό χώρο Φρουρίου Ρίου Δήμου Πατρέων.
 8. Χορήγηση ή μη έγκρισης εργασιών επισκευής και συντήρησης στο εσωτερικό του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λειβαρτζίου Καλαβρύτων Αχαΐας (ιστορικό διατηρητέο μνημείο με την Υ.Α. 27702/25-01-1969 ΦΕΚ 84/Β΄/05-02-1969).

ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ-ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

 1. Μελέτες για την εξυγίανση των ιαματικών υδάτων των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών, Λουτρά Καϊάφα, Νομός Ηλείας.

Με εντολή του Προέδρου,  Νικόλαου Πατηνιώτη,

Πάρεδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

 

Η Γραμματέας

Αλεξία Μπαρδάκη

ΠΕ Διοικητικός