Υπουργείο Πολιτισμού

Πρόσκληση – Ημερήσια Διάταξη – Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 9.30 π.μ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                    Πάτρα    16/12/2019

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ                                                  Αρ .Πρωτ.:265

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Δ/νση: Αλ.Υψηλάντου 197

Τ.Κ.: 261 10 Πάτρα

Πληροφορίες: Αλεξία Μπαρδάκη

Τηλέφωνα: 2610275070, 2610220829

ΦΑΞ: 2610624051

E-mail: tsmde@culture.gr

 

Σας γνωρίζουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Δυτικής Ελλάδας θα συνεδριάσει την 19/12/2019 ημέρα Πέμπτη στην αίθουσα συσκέψεων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας (Αλ. Υψηλάντου 197 & Πατρέως) στην Πάτρα και ώρα 09:30π.μ. Τα Τακτικά μέλη σε περίπτωση κωλύματος παρακαλούνται να ειδοποιούν εγκαίρως τόσο τα αναπληρωματικά μέλη όσο και την Γραμματεία του Συμβουλίου. Υποχρέωση ειδοποίησης της Γραμματείας περί τυχόν κωλύματος έχουν και τα αναπληρωματικά μέλη.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

11ης  Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Α Σ Η Σ   19-12-2019

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ

 1. Σχετικά με την έγκριση ή μη της αρχιτεκτονικής μελέτης για την επισκευή, κατεδαφίσεις τμημάτων και διαρρύθμιση δύο αυτοτελών διαμερισμάτων με χρήση κατοικίας, σε διώροφο κτίριο με υπόγειο, που βρίσκεται επί της οδού Ανδρούτσου 28, στη Πάτρα, εντός του οριοθετημένου Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Πάτρας και στο περιβάλλον του Κάστρου της Πάτρας.
 2. Έγκριση, ή μη, κατασκευής τοίχου στο πίσω (νότιο) όριο του απαλλοτριωμένου ακινήτου επί της οδού Γεωργίου Ρούφου 38-42, στην Πάτρα.
 3. Έγκριση ή μη λειτουργίας καταστήματος επί της οδού Γεροκωστοπούλου 63, Ο.Τ.474 στην Πάτρα.
 4. Σχετικά με την διατύπωση γνώμης για την νομιμοποίηση τοιχίου που κατασκευάστηκε στο όριο ακινήτου που βρίσκεται επί της οδού Δασυλλίου 61, εντός του οριοθετημένου Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Πάτρας και στο περιβάλλον του Κάστρου της Πάτρας.
 5. Χορήγηση ή μη φωτογραφιών και σχεδίων από το αρχείο της Εφορείας μας στην αρχαιολόγο κ. Κ. Ακτύπη για τις ανάγκες εκπόνησης μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας.
 6. Σχετικά με έγκριση ή μη μελέτης στερέωσης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Σπαρτιά Αχαΐας.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

 1. Έγκριση ή μη της μελέτης για: «Διαμόρφωση όψεων για την αλλαγή χρήσης και εργασίες διαρρυθμίσεων επταώροφου κτηρίου με υπόγειο για την λειτουργία ενοικιαζομένων τουριστικών επιπλωμένων διαμερισμάτων» επί της οδού Ερμού 76-78 και στο Ο.Τ.488 του παλαιού σχεδίου Πατρών, φερόμενων ως ιδιοκτητών Γεωργίας-Μαρίας, Αναστασίας, Δημήτριου Παπαδημητρίου.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

 1. Χορήγηση έγκρισης για τακτοποίηση αυθαίρετων εργασιών με τον Ν.4495/2017 σε οικοδομή επί οικοπέδου φερόμενης ιδιοκτησίας Δήμητρας Καψιμάλη στην αγροτική περιοχή της Τ.Κ Κάτω Σαμικού Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων , Π.Ε Ηλείας.
 2. Έγκριση ή μη αρχιτεκτονικής μελέτης που αφορά σε ανέγερση προσθήκης Α’ ορόφου φερομένης ιδιοκτησίας κ. Τσελεπή Φώτη εντός ζώνης Δ (οικισμός) του κάστρου Χλεμούτσι στο Δ.Δ. Κάστρο Δ. Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ηλείας.
 3. Σχετικά με χορήγηση ή μη έγκρισης τακτοποίηση αυθαιρέτου κτηρίου (διώροφη οικοδομή) φερομένης ιδιοκτησίας κ. Ρουσέλη Θεοδοσίου εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Αγ. Αντρέα Κατακόλου Δήμου Πύργου Π.Ε. Ηλείας.
 4. Χορήγηση ή μη άδειας για αμμοχαλικοληψία σε αγροτεμάχιο φερομένης ιδιοκτησίας Β. Σχοινά στη θέση ‘Νησιά’ σχεδόν εξολοκλήρου εντός ζώνης Α΄ κηρυγμένου Αρχαιολογικού Χώρου Ήλιδος (ΦΕΚ 834|Β|10-10-1991 & ΦΕΚ 597/Β/17-7-2002).

Με εντολή του Προέδρου,  Νικόλαου Πατηνιώτη,

Πάρεδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

 

Η Γραμματέας

Αλεξία Μπαρδάκη

ΠΕ Διοικητικός