Υπουργείο Πολιτισμού

Πρόσκληση-Ημερήσια Διάταξη-Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020, ώρα 10:00, μέσω τηλεδιάσκεψης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Τρίπολη, 11.5.2020

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ                                                         Αρ. Πρωτ.:  658

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                                                Επανάληψη στο ορθό ως προς την  

                                                                                               ημερήσια διάταξη: 11.5.2020      

 

 

Ταχ. Δ/νση :  Καλαβρύτων 211                                                      ΠΡΟΣ:   ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Ταχ. Κώδικας:  22 100, Τρίπολη

Πληροφορίες :  Λ. Νικολακάκη

Τηλέφωνο : 27310–25363/28503

FAX :        :  27310–25363 (Σπάρτη)

2710–242227 (Τρίπολη)

E mail :       tsmp@culture.gr

 

 

ΘΕΜΑ:  «Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Πελοποννήσου, μέσω τηλεδιάσκεψης»

 

Καλείσθε στην τακτική συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020, στις 10:00, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε περίπτωση που δεν θα παραστείτε, παρακαλούμε να ειδοποιήσετε εγκαίρως τον νόμιμο αναπληρωτή σας και τη Γραμματεία του Συμβουλίου.

Σας αποστέλλουμε συνημμένα την ημερήσια διάταξη των προς εξέταση θεμάτων.

Παρακαλούνται όπως οι συμμετέχουσες Εφορείες Αρχαιοτήτων ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους περί του ως άνω τρόπου και χρόνου της Συνεδρίασης και να αποστείλουν ηλεκτρονικά το συντομότερο δυνατόν τις εισηγήσεις των προς συζήτηση θεμάτων τους στην Γραμματεία, ώστε να καταστεί δυνατή η κατά το Νόμο ενημέρωση της Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου, πριν τη συνεδρία.

 

Συνημ.: Ημερήσια διάταξη

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΣΜΠ

 

Σταυρούλα Καλαμπαλίκη

Πάρεδρος του ΝΣΚ

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

 

                              ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 2ης Συνεδρίας /14.5.2020

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 

 1. Χορήγηση ή μη αδείας μελέτης και δημοσίευσης του ναού του Αγίου Γεωργίου Καρύνιας στον κ. Παναγιώτη Κατσαφάδο.

 

 1. Χορήγηση ή μη αδείας φωτογράφησης, σχεδίασης, μελέτης και δημοσίευσης κεραμικής από τον Μυστρά, στον αρχαιολόγο κ. Νικόλαο Βασιλάκη.

 

 1. Σχετικά με χορήγηση άδειας φωτογράφησης, μελέτης και δημοσίευσης επιγραφής από τον Αρχαιολογικό Χώρο Μυστρά στους κ.κ. Α.Θέμο και Ε. Ζαββού.

 

 1. Χορήγηση άδειας μελέτης και φωτογράφησης του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στον Πλάτανο.

 

 

 1. Σχετικά με χορήγηση ή μη άδειας πρόσβασης, φωτογράφησης, αρχιτεκτονικής αποτύπωσης, μελέτης και δημοσίευσης του ναού του Αγίου Νικολάου στη θέση “Αχραγιά”, Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, Δ. Σπάρτης, Π.Ε. Λακωνίας.

 

 1. Χορήγηση ή μη άδειας μελέτης και δημοσίευσης των ανασκαφών που διενεργήθηκαν κατά τα έτη από το 2011 έως και 2014 στο ιερό της Αθήνας Χαλκιοίκου και στο Κυκλοτερές Οικοδόμημα, στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης της αρχαίας Σπάρτης, στο πλαίσιο του έργου ” Προστασία, Διαμόρφωση, Ανάδειξη και Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Σπάρτης¨, καθώς και άδειας μελέτης των δημοσιευμάτων παλαιών ανασκαφών που έλαβαν χώρα στα εν λόγω μνημεία το 19ο και 20ο αιώνα, στις αρχαιολόγους κ.κ. Χαρίκλεια Γιαννακάκη και Αφροδίτη Βλάχου.

 

 1. Χορήγηση ή μη άδειας στην κα Χαρίκλεια Γιαννακάκη μελέτης και δημοσίευσης της ανασκαφής που διενεργήθηκε στο μνημείο της περιοχής του Ψυχικού στη Σπάρτη (” Φοιβαίο” ή “Βωμός του Ψυχικού” ) το έτος 2006, στο πλαίσιο του υποέργου “ Ανάδειξη -Ανάπλαση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της περιοχής του Ευρώτα στη Σπάρτη”, καθώς και μελέτης της δημοσιευμένης παλαιάς ανασκαφής του έτους 1962 στο ίδιο μνημείο.

 

 1. Σχετικά με χορήγηση ή μη άδειας πρόσβασης, φωτογράφησης, αρχιτεκτονικής αποτύπωσης, μελέτης και δημοσίευσης του μοναστηριακού συγκροτήματος του Προφήτη Ηλία στο Γεράκι, Δ. Ευρώτα, Π.Ε. Λακωνίας.

 

 1. Χορήγηση ή μη άδειας αρχειακού υλικού (φωτογραφικού και πληροφοριακού υλικού) στον κ. Ιωάννη Τσουλόγιαννη, που αφορούν στην ανασκαφή του οικοπέδου φερόμενης ιδιοκτησίας Σωτηρίου, στην οδό Γιτιάδα, στο Ο.Τ. 97 Α, στη Σπάρτη.

 

 1. Χορήγηση ή μη άδειας ιστορικογεωγραφικής και τοπογραφικής μελέτης του βόρειου

τμήματος της κοιλάδας του Ευρώτα και μελέτης και δημοσίευσης ανασκαφών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, από το 14ο έως το 26ο χλμ. του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρου –Σπάρτης στις κτηματικές περιφέρειες των Τοπικών Κοινοτήτων Λογκανίκου, Αγόριανης και Αγίου Κωνσταντίνου, Δ.Ε. Πελλάνας του Δ. Σπάρτης, Π.Ε. Λακωνίας.

 

 

 1. Σχετικά με χορήγηση στον κ. Ν. Βασιλάκη άδειας φωτογράφησης, σχεδίασης, μελέτης και δημοσίευσης κεραμικής από τον Μυστρά.

 

 

12.Σχετικά με χορήγηση ή μη στον κ. Κυριάκο Μαυρουδή άδειας φωτογράφησης, μελέτης και δημοσίευσης του γραπτού διακόσμου του βυζαντινού ναού του Αγίου Γεωργίου στην Κοίτα, Δ.Ε. Οιτύλου, Δ. Αν. Μάνης, Π.Ε. Λακωνίας.

 

13.Σχετικά με χορήγηση άδειας φωτογράφησης, μελέτης και δημοσίευσης αρχιτεκτονικών κατασκευών σχετικών με παραγωγικές διαδικασίες στην ευρύτερη περιοχή του Τηγανίου, της Άνω Πούλας και των Μπουλαριών στη Μέσα Μάνη, στην κ. Σ. Γερμανίδου.

 

 1. Χορήγηση ή μη άδειας χρήσης αρχειακού υλικού (φωτογραφιών και σχεδίων) της ΕΦΑΛΑΚ και χρήσης προσωπικών λήψεων φωτογραφιών στον κ. Martin Schäfer, που αφορούν στην ανασκαφή των οικοπέδων Φουστάνου (οικία Μουραμπά) και Μουστακάκη επί της οδού Βρασίδου, στο Ο.Τ. 36, στη Σπάρτη και εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου.

 

15.Χορήγηση ή μη αδείας μελέτης και δημοσίευσης αδημοσίευτων πήλινων ειδωλίων από το Μενελάειον και από το ιερό του Διός Μεσσαπέως στην Τσάκωνα από την Δρα Νικολέτα Παυλίδη.

 

 1. Χορήγηση ή μη αδείας μελέτης και δημοσίευσης αδημοσίευτου μυκηναϊκού αγγείου από την περιοχή του Παλαιοπυργίου Αμυκλών από την κα. Αιμιλία Μπάνου, στο πλαίσιο έκδοσης των πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου “Middle and Late Helladic Laconia, Competing Prinicipalities?”, που διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και το Ολλανδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.

 

 1. Σχετικά με εργασίες επισκευής και ανακαίνισης οικίας φερομένης ιδιοκτησίας κ. Έλενας Ζαμπέλη (πρώην Κωστίκα), στην Κάτω Πόλη Μονεμβασίας, δ. Μονεμβασίας, π.ε. Λακωνίας.

 

 1. Σχετικά με τοποθέτηση εμπορευματοκιβωτίου στον λιμένα Γυθείου για την αποθήκευση και άμεση χρήση υλικών απορρύπανσης Λ/Χ Γυθείου. (Συνεισήγηση με Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων)

 

 1. Α) Σχετικά με την αίτηση θεραπείας του κ. Κωνσταντίνου Στέγγου για την υπ΄αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΛΑΚ/609613/437407/7044/19.12.2018 Απόφαση της ΕΦΑΛΑΚ, για επανεξέταση του αιτήματος για χορήγηση έγκρισης προσθήκης εξωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής (πισίνας) στον περιβάλλοντα χώρο σε γήπεδο εκτός σχεδίου με υπό ανέγερση συγκρότημα κατοικιών, φερόμενης ιδιοκτησίας κ. Κωνσταντίνου Στέγγου, στη θέση « Κότωνας», περιοχή Κάτω Νησί, εκτός ορίων οικισμού Ελαφονήσου, Π.Ε. Λακωνίας, εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου, Β) Χορήγηση ή μη έγκρισης i) αναθεώρησης της υπ΄ αριθμ. 14/2010 οικοδομικής άδειας ως προς τη μερική τροποποίηση των μελετών, των επεμβάσεων στον ακάλυπτο χώρο και του τοπογραφικού, και ii) σχετικά με υπαγωγή στον Ν. 4495/2017 αυθαίρετης περιτοίχισης, σε γήπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας κ. Κωνσταντίνου Στέγγου, στη θέση «Κότωνας», περιοχή Κάτω Νησί, εκτός ορίων οικισμού Ελαφονήσου, Δήμου Ελαφονήσου, Π.Ε. Λακωνίας, εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου.

 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

 

 1. Έγκριση ή μη μελέτης ανέγερσης διωρόφου κτηρίου, με τρεις υπόγειες στάθμες, ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων, φερόμενης ιδιοκτησίας κ. Βασιλείου Μπούντα επί των οδών Καποδίστρια & Νικ. Βρεττάκου, στην Τ.Κ. Πύλου, Δήμου Πύλου- Νέστορος, Π.Ε. Μεσσηνίας.

 

 

 

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 

21.Αποδοχή ή μη της ενστάσεως – αίτησης θεραπείας της εταιρείας VIEWMASTERFILMS κατά του υπ΄αρ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΜΕΣ/687058/ 489895/8478/19-02-2019 εγγράφου της ΕΦΑ Μεσσηνίας, ως προς τη μη χορήγηση άδειας κινηματογραφικών λήψεων στον χώρο της Ακρόπολης του φρουρίου του Νιόκαστρου Πύλου, στο πλαίσιο της παραγωγής ταινίας μυθοπλασίας (εκπαιδευτικό – ντοκιμαντέρ) για τους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων της Επανάστασης.

 

 1. Έγκριση ή μη της αρχιτεκτονικής μελέτης ανέγερσης συγκροτήματος τριών κατοικιών με υπόγεια και κατασκευής τριών αντιστοίχως κολυμβητικών δεξαμενών, σε οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας κ. Γιαννιά Διονύσιου & κ. Γιαννιά Γεώργιου, εντός του οριοθετημένου οικισμού Στούπας (Τομέας Α), Τ. Κ. Νεοχωρίου Δ. Ε. Λεύκτρου, Δ. Δυτικής Μάνης Π. Ε. Μεσσηνίας.

 

 1. Αίτημα χορήγησης στην κ. Α. Ρουμελιώτη, άδειας μελέτης για την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας με τίτλο: “Αποτίμηση σεισμικής συμπεριφοράς και πρόταση ενίσχυσης Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σωτηριάνικων Μεσσηνίας”.

 

 1. Χορήγηση ή μη άδειας δημοσίευσης των εργασιών πεδίου και των αποτελεσμάτων συγκριτικής μελέτης που συμπεριλαμβάνει και αρχιτεκτονικό υλικό από την Παναγία Βολιμνιάτισσα Δ.Ε. Αλαγονίας, Π.Ε. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής με τίτλο  “Polygonal columns in ancient Greek Architecture”, στην κα Tess Emanuelsson-Paulson.

 

 

      ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

 1. Σχετικά με ανέγερση νέας ισόγειας οικοδομής σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας κας Β. Γωργιοπούλου, στη θέση “Χατζημουσταφά” Αρχαίας Κορίνθου, Δ. Κορινθίων, Π.Ε. Κορινθίας.

 

26. Σχετικά με αίτημα της κας Κατερίνας Ράγκου, Λέκτορος Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Βυζαντινής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Marburg, για τη χορήγηση άδειας  μελέτης και δημοσίευσης αδημοσίευτων ευρημάτων από τις συλλογές της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αρχαία Κόρινθο.

 

 1. Χορήγηση ή μη στη Δρα Έλενα Κόρκα, άδειας μελέτης, δημοσίευσης και φωτογράφησης του γλυπτού που διατηρείται στην είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Χιλίομοδίου του Δήμου Κορινθίων.

 

 1. Χορήγηση ή μη στον αρχαιολόγο  κ.  Σωκράτη  Κουρσούμη, αδείας  δημοσίευσης ευρήματος  (θωρακοφόρου  αδριάντα) με  αρ.  καταγρ.  S-  3777,  από παλαιές  ανασκαφές της  ΑΣΚΣ στην  Αρχαία Κόρινθο.

 

 

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

 1. Χορήγηση ή μη αδείας μελέτης, φωτογράφησης και δημοσίευσης του επονομαζόμενου “Πύργου της Βασιλοπούλας”, πλησίον του χωριού Μύλοι Αργολίδας, Π.Ε. Αργολίδας, στον κ. Κωνσταντίνο Δημητρούλια.

 

 1. Σχετικά με το αίτημα της κ. Nazli Cinardali, για άδεια μελέτης και δημοσίευσης υλικού από τις ανασκαφές στην Κάτω Πόλη της Τίρυνθας.

 

 1. Σχετικά με το αίτημα της κ. Laura Vuckovic, για άδεια μελέτης και δημοσίευσης υλικού από τις ανασκαφές στην Κάτω Πόλη της Τίρυνθας.

 

 1. Σχετικά με χορήγηση ή μη άδειας μελέτης παλαιοχριστιανικών αρχιτεκτονικών μελών (κιονοκράνων) στην ευρύτερη περιοχή της Τίρυνθας, Π.Ε. Αργολίδας, στον κο Χρ. Πιτερό.

 

33.     Έγκριση ή μη αιτήματος της κ. Ευγενίας Δρακοπούλου και της κ. Ευγενίας Αλμπάνη για χορήγηση άδειας μελέτης και δημοσίευσης της αρχιτεκτονικής και του τοιχογραφικού διακόσμου των μεταβυζαντινών ναών του Αγίου Αθανασίου, της Παναγίας, της Αγίας Μαρίνας και του καθολικού της Μονής του Αγίου Μερκουρίου, στο Λιγουριό, Δ. Επιδαύρου, Π.Ε. Αργολίδας.

 

34. Χορήγηση ή μη άδειας στην κα  Helene Aurigny, Υφηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Aix-en-Provance, μελέτης κοροπλαστικών έργων από το Αφροδίσιο Άργους (ανασκαφή Fr. Croissant, 1967-1974).

 

35. Χορήγηση ή μη άδειας στην Δρ. ANNE PARIENTE α) μελέτης ευρημάτων (Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους) και β) σχεδίασης αρχιτεκτονικών μελών από τις έρευνες της ΓΑΣ στην Αρχαία Αγορά (ανασκαφές σε απαλλοτριωμένα ακίνητα πρώην ιδιοκτησίας Καρμόγιαννη, Ναννόπουλου).

 

36.     Χορήγηση ή μη άδειας μελέτης, φωτογράφησης και σχεδίασης στην κ.Κουμπούρα Ειρήνη, 4 πήλινων μασκών από την Τίρυνθα, που εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου.

 

37.  Χορήγηση ή μη στη Δρα Ευαγγελία Παππή άδειας μελέτης και δημοσίευσης εξήντα τριών (63) ταφών (εγχυτρισμών) σε γραπτά αγγεία Υστερογεωμετρικής εποχής από το Άργος.

 

38. Σχετικά με χορήγηση έγκρισης ή μη διατήρησης αλλαγής χρήσης υπογείου σε ισόγεια οικία και προσθήκης αποθήκης σε φερόμενη ιδιοκτησία κ. Φουντά Παναγιώτας, επί δημοτικής οδού της ΔΔ Παλαιάς Επιδαύρου, στη θέση “Κυπαρίσσι” , εκτός οικισμού, εντός Β’ ζώνης προστασίας του οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 39.     Έγκριση ή μη του αιτήματος του υποψήφιου διδάκτορος στο Πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας, κου Διονυσίου Καλαντζή – Παπαδόπουλου, για μελέτη και δημοσίευση κινητών και ακίνητων καταλοίπων στην ευρύτερη περιοχή του Κάστρου Γαρδικίου, Τ.Κ. Τουρκολέκα, Δ.Ε. Φαλαισίας, Δήμου Μεγαλόπολης.

 

40. Έγκριση ή μη του αιτήματος άδειας μελέτης, φωτογράφησης και δημοσίευσης του Ι.Ν. Αγίων Ταξιαρχών, εντός οικισμού της Τ.Κ. Λαγκαδίων, Δ. Γορτυνίας, στις Δρ Στυλιανή Παπατζανή και Polly Morris, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “EPSRC Centre for Doctoral Training Science and Engineering in Arts, Heritage and Archaeology”, του Πανεπιστημίου Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

41. Χορήγηση ή μη άδειας μελέτης και δημοσίευσης α) ενός ανδρικού κορμού με αριθ. ευρ. 508 που φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους, β) ψηφιδωτού δαπέδου με την παράσταση του συμπλέγματος Pasquino, που έχουν βρεθεί στην Έπαυλη του Ηρώδη Αττικού, στην κα. Rebecca Levitan.

 

42. Χορήγηση ή μη άδειας μελέτης και δημοσίευσης επτά (7) αναγλύφων από την Έπαυλη του Ηρώδη Αττικού στη Δρα Friederike Sinn.

 

43. Έγκριση ή μη της μελέτης με τίτλο «Κατασκευή Νέας Δεξαμενής Ύδρευσης και σύνδεσή της με υφιστάμενα υδροληπτικά έργα και υφιστάμενα δίκτυα διανομής στους οικισμούς Άστρους, Παραλίου Άστρους, Κάτω Βερβαίνων και Ξηροπηγάδου. Πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμέυσεις».

 

44. Εισήγηση για την έγκριση ή μη μελέτης με τίτλο: «Εργασίες εξωτερικών χρωματισμών και επισκευή επιχρισμάτων καμπαναριών, με χρήση ικριωμάτων, συντήρηση/επισκευή κεντρικού τρούλου, με χρήση ικριωμάτων, του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» στην οδό Αλεού – Σαχτούρη, Ο.Τ. 12 Δήμο Τρίπολης, Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

45. Χορήγηση ή μη άδειας μελέτης υλικού στην αρχαιολόγο κ. Ουρανία Πάλλη.

46. Αίτημα του κ. Γ. Γεωργαλή σχετικά με χορήγηση άδειας μελέτης και δημοσίευσης πανιδικού υλικού (αμφιβίων και ερπετών) από τη συστηματική ανασκαφή στη θέση “Μαραθούσα 1”, Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

47. Ανανέωση άδειας μελέτης, φωτογράφησης και δημοσίευσης της προϊστορικής κεραμικής από τη σωστική ανασκαφή στο σπήλαιο Φράγχθι Αργολίδας, στην κ. Σ. Κατσαρού.

Τρίπολη, 11.5.2020

Η Πρόεδρος  του ΤΣΜΠ

 

                                                                           Σταυρούλα Καλαμπαλίκη                                                                                                                                         Πάρεδρος ΝΣΚ