ΠΡΑΞΗ 5η / 18-09-2019 Ημερήσια Διάταξη Θεμάτων | Τοπικά Συμβούλια Μνημείων
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΠΡΑΞΗ 5η / 18-09-2019 Ημερήσια Διάταξη Θεμάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

 

ΠΡΑΞΗ 5η / 18-09-2019

Ημερήσια Διάταξη Θεμάτων

 

 

ΕΦ.Α. Ξάνθης

 1. Χορήγηση βεβαίωσης για την οικοδομική γραμμή και τη χωροθέτηση κτισμάτων που αφορούν στη δόμηση οικοπέδων εντός του αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων.
 2. Χορήγηση άδειας μελέτης, φωτογράφησης και δημοσίευσης οστεολογικού υλικού από αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας της ΕΦ.Α. Ξάνθης στην Αγγελική Γεωργιάδου.
 3. Χορήγηση άδειας μελέτης, φωτογράφησης και δημοσίευσης οστεολογικού υλικού από αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας της ΕΦ.Α. Ξάνθης στην Μαριάννα Κούκλη.
 4. Χορήγηση άδειας μελέτης, φωτογράφησης και δημοσίευσης οστεολογικού υλικού από αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητας της ΕΦ.Α. Ξάνθης στον Αναστάσιο Ζήση.

ΕΦ.Α. Καβάλας

 1. Ένσταση της Σαμαμίδης Χαράλαμπος Μ.Ε.Π.Ε. κατά της γνωμοδότησης της ΕΦΑ Καβάλας για έγκριση ή μη εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου, στο υπ’ αριθ. 1064 αγροτεμάχιο, έκτασης 13.863,90 τ.μ. αγροκτήματος Γαληψού, Δήμου Παγγαίου, εντός του κηρυγμένου αρχαιιολογικού χώρου του Παγγαίου όρους Π.Ε. Καβάλας.
 2. Χορήγηση άδειας μελέτης και δημοσίευσης αδημοσίευτων αντικειμένων που σχετίζονται με την μεταλλουργία από σωστικές ανασκαφικές έρευνες στη Θάσο στον Δρ. Ν. Νεραντζή.
 3. Χορήγηση ή μη άδειας διάνοιξης δασικού δρόμου πρόσβασης σε παραχωρηθείσα κοινόχρηστη έκταση στη θέση «Μοναστήρι» Ποδοχωρίου, Δήμου Παγγαίου, Π.Ε. Καβάλας, μέσω διαδικασίας ΠΠΔ, κατόπιν αίτησης του Χαράλαμπου Γκέντσογλου.

ΕΦ.Α. Δράμας

 1. Χορήγηση άδειας μελέτης του μεταλλουργικού υλικού που προέρχεται από το χωριό Καλαμπάκι Δράμας, Σιταγρούς Δράμας και από την Β.Ζ. Δράμας, στον Δρ. Νεραντζή Νεραντζή.
 2. Χορήγηση άδειας μελέτης σφονδυλιών και οστών αιγοπροβάτων από τις ανασκαφές στον προϊστορικό οικισμό Σιταγρών, Π.Ε. Δράμας στην κα ΒΑΚΙΡΤΖΗ ΣΟΦΙΑ και κα ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
 3. Αίτημα της ΡΕΗΚΑΠ Α.Ε. για έγκριση μελέτης διαμόρφωσης υπαίθριων χώρων σε δύο ακίνητα ιδιοκτησίας της στο νοτιοανατολικό τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου με αρ. 6, επί των οδών Άρμεν και Φωκίωνος στη Δράμα, Π.Ε. Δράμας (Sadirvan Camii).

Υ.Ν.Μ.Τ.Ε.-Α.Μ.Θ.

 1. Έγκριση ή μη κατεδάφισης επικινδύνως ετοιμόρροπης διώροφης κατοικίας, επί της οδού Βυζαντίου 34, εντός των ορίων του χαρακτηρισμένου από το ΥΠ.ΠΟ.Α. «ιστορικού τόπου» της Παναγίας Καβάλας, φερόμενης ιδιοκτησίας κ. Καλλιδάκη Παρασκευής.
 2. Έγκριση ή μη εγκατάστασης σταθμού κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE, εντός του γεωτεμαχίου με κωδικό ΓΑΙΑΟΣΕ105013 στην Δράμα, πλησίον του χαρακτηρισμένου από το ΥΠ.ΠΟ.Α. Σιδηροδρομικού Σταθμού Δράμας.
 3. Έγκριση ή μη Υπαγωγής στο Ν.4495/2017, όπως τροποποιήθηκε με το Ν.4610/2019, αυθαιρεσιών κατηγορίας 3 και 4, σε διώροφο κτίριο καταστημάτων που βρίσκεται επί των οδών Ορφέως και Παπαφλέσσα, στο Ο.Τ. 177Α, στην Κομοτηνή, και εντάσσεται στην περιοχή της παλιάς αγοράς της Κομοτηνής, χαρακτηρισμένης από το ΥΠΠΟΑ ως ιστορικός τόπος, φερόμενης ιδιοκτησίας οικογένειας Καραγεωργίου, με επέμβαση σε τμήμα όψης, και αλλαγής χρήσης στον όροφο από κατάστημα σε στούντιο, με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.
 4. Έγκριση ή μη μελέτης ανέγερσης διώροφου κτιρίου δύο κατοικιών με υπόγειο και στέγη, στην οδό Αγ. Δημητρίου 4, στη συνοικία Σαμακώβ, εντός του χαρακτηρισμένου από το ΥΠΠΟΑ ως «ιστορικού τόπου» οικισμού της παλιάς πόλης της Ξάνθης, φερόμενης ιδιοκτησίας Πίλε Οζτζάν.

 

 

Ο Γραμματέας  του Τ.Σ.Μ.Α.Μ.Θ.

Ματθαίος Κουτσουμανής

Αρχαιολόγος με Α΄ βαθμό