Πρόσκληση Δευτέρα 25/1/2021 | Τοπικά Συμβούλια Μνημείων
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πρόσκληση Δευτέρα 25/1/2021

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Ηπείρου που θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου και ώρα 9.30 π.μ., μέσω τηλεδιάσκεψης, για συζήτηση των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1. Γνωμοδότηση για τη μελέτη «Κατάσταση-διατήρηση και προτάσεις συντήρησης: α) των εικόνων του τέμπλου και β)του άμβωνα, του δεσποτικού θρόνου και των εικόνων τους στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, Ροδοτοπίου, Π.Ε Ιωαννίνων».
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
2. Χορήγηση άδειας φωτογράφησης, μελέτης και δημοσίευσης του ναού του Αγίου Ιωάννη Λευκοθέας Ιωαννίνων, στον κ. Ιωάννη Χουλιαρά.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
3. «Έγκριση ή μη τεύχους ‘‘Μελέτη Συντήρησης των τοιχογραφιών του Ι.Ν. Ταξιάρχου Μιχαήλ Λουτρότοπου Άρτας’’»
(ΕΦΑ ΑΡΤΑΣ)
4. «Έγκριση ή μη τεύχους Μελέτης ‘‘Επισκευή κτιρίων Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Τ.Κ.
Βουλγαρελίου Άρτας’’»
(ΕΦΑ ΑΡΤΑΣ)
5. «Έγκριση ή μη τεχνικής έκθεσης αντικατάστασης στέγης Ι. Ν. Αγίας Τριάδας στο Σουμέσι Δ. Άρτας, Π.Ε. Άρτας.»
(ΕΦΑ ΑΡΤΑΣ)
6. Διαβίβαση εισήγησης σχετικά α)με την χορήγηση άδειας μελέτης και αρχιτεκτονικής αποτύπωσης γεφυριών του Ζαγορίου στο πλαίσιο της Δράσης «Ακούω -Αγγίζω-Αισθάνομαι», για άτομα με προβλήματα όρασης χρηματοδοτούμενο από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και με φορέα υλοποίησης το ‘Οικομουσείου Ζαγορίου-Κοιν. Σ. Επ’ και β)Το αίτημα συνεργασίας της προέδρου του ‘Οικομουσείου Ζαγορίου-Κοιν. Σ. Επ’ κας Κουτσούκου Παναγιώτας προς την ΥΝΜΕΤΗΒΙΔΜ στα πλαίσια της Δράσης «Ακούω -Αγγίζω-Αισθάνομαι».
(ΥΝΜΤΕΒΙΔΜ)
7. Έγκριση ή μη αυθαίρετων κατασκευών σε οικοδομή επί της Αετοράχης 4, στα Ιωάννινα ώστε να ενταχτούν προς ρύθμιση με τον Ν.4495/17.
(ΥΝΜΤΕΒΙΔΜ)
8. Έγκριση ή μη αυθαίρετων κατασκευών σε οικοδομή επί της Αετοράχης 6, στα Ιωάννινα ώστε να ενταχτούν προς ρύθμιση με τον Ν.4495/17. .
(ΥΝΜΤΕΒΙΔΜ)
9. Έγκριση ή μη αποκατάστασης παλαιάς κατοικίας επί της οδού Ανεξαρτησίας 86, στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.
(ΥΝΜΤΕΒΙΔΜ)

10. Έγκριση ή μη εργασιών συντήρησης στο διατηρητέο σχολικό κτήριο του Πρότυπου Γενικού Λυκείου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.
(ΥΝΜΤΕΒΙΔΜ)
11. «Χορήγηση ή μη έγκρισης αυθαίρετου στεγάστρου δίπλα από ισόγεια κατοικία στη θέση «Σάμπια» Αγροκτήματος Σαμετίων, εντός του κηρυγμένου οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου της Φωτικής στη Δ.Ε. Παραμυθιάς Δήμου Σουλίου, για ένταξη στο νόμο 4495/2017 στην κ. Πάσχου Αλκινόη του Δημοσθένη.
(ΕΦΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ)
12. Έγκριση στατικής μελέτης που αφορά τον ξύλινο φορέα της στέγης του έργου «Αποκατάσταση Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Μαλουνίου Δήμου Φιλιατών ΠΕ Θεσπρωτίας»..
(ΕΦΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ)
13 Έγκριση ή μη δυνατότητας υλοποίησης Φ/Β πάρκου-σταθμου ισχύος 496,86 KW, στο τεμάχιo 350, του αναδασμού Καστρίτσας 1973, στο Δ.Δ. Καστρίτσας, Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
14 Έγκριση ή μη εγκατάστασης σταθμών χαμηλής όχλησης στον Αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης για την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών στο πλαίσιο της πολιτιστικής χορηγίας του ΟΤΕ και της COSMOTE προς το ΥΠΠΟΑ.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
15 Έγκριση ή μη εργασιών που αφορούν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκεται στη γωνία των οδών Καλλάρη και Κουντουριώτη, στο Ιστορικό Κέντρο των Ιωαννίνων.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
16. Έγκριση ή μη Τεχνικής Έκθεσης που αφορά σε εργασίες στερέωσης-αποκατάστασης του ταφικού μνημείου της Ευφροσύνης Σαϊτσή (1810) και επιμέρους επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκαμνελίου».
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

17. Έγκριση ή μη εργασιών συντήρησης-επισκευής γραμμών δικτύου θέρμανσης και ηλεκτρολογικού δικτύου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
18. Έγκριση ή μη λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κτήριο εντός του ιστορικού τόπου της Πάργας.
(ΥΝΜΤΕΒΙΔΜ)