Υπουργείο Πολιτισμού

Πρόσκληση Πέμπτη 15/7/2021

Σας αποστέλλουμε, σε ορθή επανάληψη, την πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Ηπείρου, με τη διόρθωση της διατύπωσης του 3ου θέματος και την προσθήκη του 21ου και 22ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, για λόγους εξαιρετικά επείγουσας σημασίας. Η συνεδρίαση του ΤΣΜΗ, θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιουλίου και ώρα 9.30 π.μ., μέσω τηλεδιάσκεψης, για συζήτηση των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση ή μη μελέτης με τίτλο: «Εργασίες μετατροπής του παλιού σχολείου Ελαταριάς σε ορειβατικό καταφύγιο» στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
(ΥΝΜΤΕΗΒΙΔΜ)

2. Έγκριση ή μη του έργου: ‘Επισκευή- αποκατάσταση στέγης, αναδιαμόρφωση κάτοψης και όψης σε κατοικία εντός του οικισμού’ της νήσου της Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων.
(ΥΝΜΤΕΗΒΙΔΜ)

3. Έγκριση ή μη μελέτης στερέωσης και αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κωστακιών Άρτας-καταγραφή υφιστάμενης κατάστασης και μελέτης αποκατάστασης του μνημείου.
(ΕΦΑ ΑΡΤΑΣ)

4. Χορήγηση ή μη άδειας μελέτης στον κ. Θεόδωρο Μαυροειδή.
(ΕΦΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ)

5. Χορήγηση άδειας ή μη για την επισκευή κατοικίας και την ανύψωση περίφραξης στην κ. Τόκα θεοδώρα, στον οικισμό Σούλι-Μεσοχώρι της Τ.Κ. Σαμονίβας Δήμου Σουλίου.
(ΕΦΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ)

6.«Χορήγηση έγκρισης ή μη κατασκευής βόθρου και τοποθέτησης αγωγού
αποχέτευσης στην οικία Τζαβέλλα στον οικισμό Σαμονίβας Δήμου Σουλίου.
(ΕΦΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ)

7. Έγκριση ή μη άδειας εκσκαφής για την κατασκευή ξενοδοχείου κλασικού τύπου 19 δωματίων εντός οικοπέδου στη θέση Κούκος-Γομαροράχη του Δήμου Πρέβεζας.
(ΕΦΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)

8. Έγκριση ή μη καθαρισμού με τη μέθοδο της υδροβολής του κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Τ.Κ. Θεσπρωτικού, Δ.Ε. Θεσπρωτικού, Δ. Πρέβεζας, ΠΕ Πρέβεζας. (ΕΦΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ)

9. Προσωρινή παραχώρηση ή μη χρήσης του Αρχαίου Θεάτρου και Σταδίου στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης για οκτώ (8) εκδηλώσεις στον Δήμο Δωδώνης (5ο Φεστιβάλ Δωδώνης 2021).
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

10. Προσωρινή παραχώρηση ή μη χρήσης του Αρχαίου Θεάτρου στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης για πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης ΒΑΚΧΕΣ. «Από τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου στο Αρχαίο Θέατρα της Επιδαύρου».
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

11. Έγκριση ή μη για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 «Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» αυθαίρετων κατασκευών σε κτίριο κατοικίας στην οδό Στρατηγοπούλου 32, εντός του Κάστρου Ιωαννίνων, φερόμενης ιδιοκτησίας Απόστολου Δήμου.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

12. Γνωμοδότηση για την εκτέλεση ή μη εργασιών επισκευής διώροφου με υπόγειο κτιρίου και ανακατασκευής τμημάτων ισογείου οικίσκου που βρίσκονται στην οδό Φιλανθρωπηνών 9, εντός του Κάστρου Ιωαννίνων.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

13. Έγκριση ή μη για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 «Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» αυθαίρετων κατασκευών ακινήτου στην οδό Α. Παλαιολόγου 37-39, εντός του Κάστρου Ιωαννίνων, φερόμενης ιδιοκτησίας Μαργαρίτας Παπαδοπούλου και Αικατερίνης Δαβώνη.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

14. Έγκριση ή μη για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 «Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» αυθαίρετων κατασκευών ακινήτου στην οδό Α. Παλαιολόγου 39, εντός του Κάστρου Ιωαννίνων, φερόμενης ιδιοκτησίας Αικατερίνης Δαβώνη.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

15. Έγκριση ή μη για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 «Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» αυθαίρετων κατασκευών ακινήτου στην οδό Πατριάρχου Ιωάσαφ 19, εντός του Κάστρου Ιωαννίνων, φερόμενης ιδιοκτησίας Βασιλείου Θεοδωράκη.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

16. Έγκριση ή μη καθαίρεσης τμήματος τοιχοποιίας και αποκατάστασης λιθοδομής στο ισόγειο οικοδομής επί της οδού Γλυκήδων 1, εντός του Κάστρου Ιωαννίνων, φερόμενης ιδιοκτησίας Δημητρίου Λάμπρου και Σπυρίδωνα Λάμπρου.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

17. Αίτηση θεραπείας της με αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΙΩΑ/ΤΑΕΜ/355504/250360/3285/80/14-7-2020 Απόφασης (ΑΔΑ:ΨΩΓΒ4653Π4-Ε02) σχετικά με χρήση κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων του καταστήματος με την επωνυμία “CHEVALIER”, στο Κάστρο Ιωαννίνων. (ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

18. Έγκριση ή μη χωροθέτησης υφιστάμενης κτηνοτροφικής εγκατάστασης 190 αιγοπροβάτων στο τεμάχιο 393 αναδασμού Καστρίτσας (1973) εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Καστρίτσας.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

19. Επέκταση μονάδας εκκολαπτηρίου της εταιρείας «Θ.ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.» σε γήπεδο έκτασης 20.174,27τμ. (αγρ. 1104, 1105, διανομής «Ζωνδήλας» έτους 1957), στην κτηματική περιφέρεια Τ.Κ. Ζωοδόχου, Δήμου Ζίτσας, ΠΕ Ιωαννίνων.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

20. Αιολικός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ονομαστικής ισχύος 6MW, στη θέση Oξυές, Δήμου Μετσόβου.
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)

21. Αλλαγή χρήσης από χώρο συνάθροισης κοινού (Τράπεζα Πειραιώς ) σε ζαχαροπλαστείο με αλλαγή των όψεων” επί της Αβέρωφ 1 και πλατείας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα. (ΥΝΜΤΕΗΒΙΔΜ)

22. Έγκριση ή μη τεχνικής περιγραφής για το έργο: «Εργασίες αποκατάστασης στον Ι. Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στα Πλαίσια Δήμου Βορείων Τζουμέρκων»
(ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)