Πρόσκληση -Παρασκευή 30-07-2021, ώρα 09:00 | Τοπικά Συμβούλια Μνημείων
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πρόσκληση -Παρασκευή 30-07-2021, ώρα 09:00

Α. Ορίζουμε ημερομηνία συνεδρίασης του Τ.Σ.Μ.Θ. την 30 η Ιουλίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.00, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Β. Ορίζουμε την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

 

 

 

                               ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

  1. Έγκριση ή μη του αιτήματος των κ. Ράπτη Γεωργίου και Ράπτη Κωνσταντίνου για την κατασκευή δύο πρόχειρων κτηνοτροφικών καταλυμάτων στο αγροτεμάχιο 599 αναδασμού Καλλιθήρου 1968, της Τ.Κ. Καλλιθήρου του Δήμου Καρδίτσας, Π.Ε. Καρδίτσας.
  2.  Έγκριση ή μη του αιτήματος της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΙΕΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝ.ΠΕ.» δια της ARC CONSTRUCTIONS IKE, για εγκατάσταση Φ/Β σταθμού ισχύος 999,54 KW στο αγροτεμάχιο 583 της Τ.Κ. Καλλιθήρου, Δ.Ε. Ιτάμου του Δήμου Καρδίτσας, Π.Ε. Καρδίτσας.
  3. Έγκριση ή μη του αιτήματος του κ. Ελευθερίου Ευάγγελου για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού, ισχύος 499,87 KW στο αριθ. 16 αγροτεμάχιο, έκτασης 13.617,00 τ.μ. φερόμενης ιδιοκτησίας του, στη θέση «Χαλιάδια», της κτηματικής περιφέρειας της Τ.Κ. Κέδρου, Δ.Ε. Μενελαϊδας του Δήμου  Σοφάδων, Π.Ε. Καρδίτσας.
  4. Έγκριση ή μη του αιτήματος της κ. Μπακαλάκου Παναγιώτας, εκπροσώπου της Ενεργειακής Κοινότητας ΖΤΖ Thessalia Solar Power για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού ισχύος 999 KWp στο αγροτεμάχιο με αρ. 676 (αναδ. Μασχολούρι 1967) της Τ.Κ. Μασχολουρίου, Δ.Ε. Σοφάδων του Δήμου Σοφάδων, Π.Ε. Καρδίτσας.
  5. Έγκριση ή μη του αιτήματος του κ. Χατζηγιάννη Αθανάσιου του Ευθυμίου για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού ισχύος 499,70 KWp στο αγροτεμάχιο με αρ. 50 (αναδ. Αγ. Βησσαρίου 1963-64) της Τ.Κ. Αγ. Βησσαρίου, Δ.Ε. Σοφάδων του Δήμου Σοφάδων, Π.Ε. Καρδίτσας.
  6. Έγκριση ή μη του αιτήματος του κ. Παναγιωτόπουλου Αλκιβιάδη σχετικά με την αποξήλωση του υφιστάμενου δαπέδου και την ανάδειξη του παλαιού στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Βλοχού Καρδίτσας.
  7. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καρδίτσας, Δήμου Καρδίτσας, Π.Ε. Καρδίτσας για την κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου.
  8. Υποβολή προς έγκριση της Διαπιστωτικής πράξης χαρακτηρισμού του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Ανθοχώρι του Δήμου Μουζακίου, Π.Ε. Καρδίτσας, ως αρχαίο μνημείο.
  9. Υποβολή προς έγκριση της Διαπιστωτικής πράξης χαρακτηρισμού του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Καρυά Αργιθέας του Δήμου Αργιθέας, Π.Ε. Καρδίτσας, ως αρχαίο μνημείο.
  10. Υποβολή προς έγκριση της Διαπιστωτικής πράξης χαρακτηρισμού του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καρίτσα Δολόπων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Π.Ε. Καρδίτσας, ως αρχαίο μνημείο.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

11 Έγκριση ή μη του αιτήματος των Κωνσταντίνου Μπαλάφα, Αχιλλέα Μπαλάφα και Αγορίτσας Μπαλάφα για το έργο: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΕΝΤΑΩΡΟΦΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΣΟΦΙΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ», στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 22, στο Ο.Τ. 13, στην Καρδίτσα, Π.Ε. Καρδίτσας.

12 Έγκριση ή μη του αιτήματος του Δ. Πύλης για το έργο: «Ανακατασκευή και επέκταση του Δημαρχείου Πύλης», που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων 1940, αρ.1, στο Ο.Τ. 62 στην Πύλη, Π.Ε. Τρικάλων, Π. Θεσσαλίας.

                           ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

13 Έγκριση ή μη του αιτήματος της εταιρείας «GEOCYCLE Ελλάς» για χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδας Ανακύκλωσης Στερεών και μη Επικίνδυνων Αποβλήτων, από εκσκαφές, κατεδαφίσεις και κατασκευές (Α.Ε.Κ.Κ.) εντός παλαιού λατομείου ασβεστολίθου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ σε περιοχή της Τ.Κ. Άλλης Μεριάς, Δ.Ε. Πορταριάς, Δήμου Βόλου, Π.Ε. Μαγνησίας.

14Έγκριση ή μη του αιτήματος του Δημητρίου Κολύμβα για χορήγηση αδείας έκδοσης οικοδομικής άδειας σε ακίνητο εντός ορίων οικισμού Χόρτου Δ.Ε. Αργαλαστής Δ. Νοτίου Πηλίου Π.Ε. Μαγνησίας.

15 Έγκριση ή μη του αιτήματος του Απόστολου Αλαμάνα για ιδιωτική χρηματοδότηση σωστικής ανασκαφικής έρευνας σε αγροτεμάχιο στη θέση «Αρεούτσικος», εκτός ορίων του οικισμού του Χόρτου στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, Π.Ε. Μαγνησίας.

16 Έγκριση ή μη του αιτήματος του Frank Delmulle και της Debora Godelleve Dooteman, για ανέγερση διώροφης κατοικίας με πισίνα (επί του κτιρίου) στο αγροτεμάχιο που βρίσκεται στη θέση «Κατακαλού», εκτός ορίων του οικισμού «Λουτράκι» Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου.

17 Έγκριση ή μη του αιτήματος του Διαμαντή Ορφέα για την ανέγερση εργαστηρίου χαμηλής όχλησης με ισχύ κάτω των 37kw (επεξεργασίας μετάλλου) σε γήπεδο στη θέση «Φανάρι» της κτηματικής περιφέρειας Βελεστίνου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Π.Ε. Μαγνησίας.

18 Έγκριση ή μη του αιτήματος της Δέσποινας Ευσταθίου και του Γεώργιου Βήτου για άδεια μελέτης, σχεδίασης, φωτογράφισης και δημοσίευσης αδημοσίευτου αρχαιολογικού υλικού από τη θέση «Μάρμαρα» Νεοχωρακίου Δ. Αλμυρού Π.Ε. Μαγνησίας και άδειας πρόσβασης στο αρχειακό υλικό που σχετίζεται με την ανωτέρω θέση.

19 Έγκριση ή μη του αιτήματος της Δρ. Κωνσταντίνας Καραΐνδρου για άδεια μελέτης, σχεδίασης, φωτογράφισης και δημοσίευσης αδημοσίευτου αρχαιολογικού υλικού (μεταλλικών αντικειμένων και κινητών αρχαιομεταλλουργικών ευρημάτων) από τη θέση «Πευκάκια» Δ. Βόλου Π.Ε. Μαγνησίας και άδειας πρόσβασης στο αρχειακό υλικό που σχετίζεται με την ανωτέρω θέση.

20 Έγκριση ή μη του αιτήματος της Κυριακής Κατσαρέλια για άδεια μελέτης, σχεδίασης, φωτογράφισης και δημοσίευσης αδημοσίευτου αρχαιολογικού υλικού από τα αρχαιολογικά Μουσεία Βόλου και Αλμυρού                                     

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

21 Έγκριση ή μη του αιτήματος της ΔΕΥΑ Τεμπών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, ισχύος 1MW σε δημοτική έκταση στη θέση ΜΕΡΙΑΣ της κτημ. περιφέρειας Πυργετού Δήμου Τεμπών ΠΕ Λάρισας.

22 Έγκριση ή μη του αιτήματος της εταιρείας Κ & Κ Energy για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού ισχύος 499,95 kWp στο αγροτεμάχιο αρ. 331, έκτασης 12.646,00τ.μ., φερόμενης ιδιοκτησίας κ. Κωνσταντίνου Θεριμιώτη, στη θέση «Εικοσιοκτάρια» της Τ.Κ. Γιάννουλης, Δ.Ε. Γιάννουλης, Δήμου Λαρισαίων, Π.Ε. Λάρισας.

23 Έγκριση ή μη του αιτήματος της εταιρείας Γ & Χ Energy για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού ισχύος 499,95 kWp στο αγροτεμάχιο αρ. 326, έκτασης 11.832,00τ.μ., φερόμενης ιδιοκτησίας κ. Κωνσταντίνου Θεριμιώτη, στη θέση «Αμπελοτόπια» της Τ.Κ. Γιάννουλης, Δ.Ε. Γιάννουλης, Δήμου Λαρισαίων, Π.Ε. Λάρισας.

24 Έγκριση ή μη του αιτήματος της εταιρείας TRINA SOLAR GREECE IV ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού ισχύος 9,7872 MWp, σε μισθωμένο  αγροτεμάχιο, στη θέση «Κάστρο» Ξυλάδων της Δ.Ε. Ναρθακίου, του Δήμου Φαρσάλων, Π.Ε. Λάρισας.

25 Έγκριση ή μη του αιτήματος της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΓΚΡΟΥΠ Α.Ε.»  για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 6 Μw, στα αγροτεμάχια 105 και 106, Κιλελέρ 26.1, Αγρόκτημα «Χαρά» αναδασμός έτους 1963, της Τ.Κ. Χαράς, της Δ.Ε. Νίκαιας, του Δήμου Κιλελέρ, της Π.Ε. Λάρισας.

26 Έγκριση ή μη του αιτήματος του Αθανάσιου Τζιαφάλια για ανανέωση της  άδειας μελέτης και δημοσίευσης ανασκαφών και ευρημάτων από περισυλλογές.

 

 

Γ. Καλούμε τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του συμβουλίου να συμμετέχουν στη συνεδρίαση κατά τα ανωτέρω οριζόμενα. Στις συνεδριάσεις μετέχουν τα μέλη, καθώς και οι οριζόμενοι από τις υπηρεσίες εισηγητές χωρίς ψήφο. Σε περίπτωση κωλύματος, παρακαλούμε να ειδοποιείται εγκαίρως από το τακτικό μέλος ο αντίστοιχος αναπληρωτής, προκειμένου να παραβρεθεί και συμμετέχει στη συνεδρίαση. Η κλήτευση των μελών να γίνει από τη γραμματεία τηλεφωνικά και με την αποστολή της πράξης αυτής με FAX.

 

                                                                                 Ο Πρόεδρος του  Συμβουλίου

                                                                                    Παπαντίνας Νικόλαος

Πάρεδρος  Ν.Σ.Κ.