Υπουργείο Πολιτισμού

Πρόσκληση- Τρίτη 21-12-2021, ώρα 9:00

ΘΕΜΑ: Ορισμός ημερομηνίας συνεδρίασης Τ.Σ.Μ.Θ. υπ’ αριθμ. 269/21-12-2021, ημερήσια διάταξη και πρόσκληση μελών.

Α. Ορίζουμε ημερομηνία συνεδρίασης του Τ.Σ.Μ.Θ. την 21 η Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Β. Ορίζουμε την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

 

 

           ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 1. Έγκριση ή μη αιτήματος του. Σπύρου Θωμά για την εγκατάσταση δύο φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 99,90 ΚW έκαστη, στο αγροτεμάχιο με αρ. αναδασμού 245 στη θέση «Γιορντάπια ή Ρούφημα» της Τ.Κ. Κλοκωτού, Δ. Φαρκαδόνας, Π.Ε. Τρικάλων, Περιφέρειας Θεσσαλίας.

2.Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας ΤΡΙΚΑΤ ΑΒΕΤΕ για το έργο: «Aνέγερση τριώροφης οικοδομής με pilotis, σε οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας της στην οδό Σολωμού  (ΚΑΕΚ 451303703003 – Ο.Τ. 386), της πόλης των Τρικάλων, Δ. Τρικκαίων, Π.Ε. Τρικάλων».

3.Έγκριση ή μη αιτήματος της εταιρείας LOUKAS PROPERTIES IKE για το έργο: «Aνέγερση πενταώροφης οικοδομής με pilotis και υπόγειο σε οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας της στην οδό Σολωμού 6 (ΚΑΕΚ 451303446003 – Ο.Τ. 387), της πόλης των Τρικάλων, Δ. Τρικκαίων, Π.Ε. Τρικάλων».

4.Έγκριση ή μη αιτήματος του Τάλλαρου Απόστολου για το έργο: «Aνέγερση πενταώροφης οικοδομής σε pilotis με ισόγειο κατάστημα και υπόγειο, σε οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας του στην οδό Καρδίτσης 10, στην πόλη των Τρικάλων, Δ. Τρικκαίων, Π.Ε. Τρικάλων».                          

       ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

5. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Ενεργειακής Κοινότητας Μυλωνάς, που αφορά στην εγκατάσταση Φ/Β σταθμού ισχύος 799,82 kWp στα αγροτεμάχια με αριθ. 12 & 13 στην Τ.Κ. Ρούσσου του Δήμου Καρδίτσας, Π.Ε. Καρδίτσας.

6. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Premium Strains ΙΚΕ (υπό σύσταση) για την εγκατάσταση ολοκληρωμένης μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης (ΟΜΚΕΦΚ) στα αγροτεμάχια με αρ. 81 και 82 (αναδ. Κυψέλης 1961/1962) στην Τ.Κ. Κυψέλης, ΔΕ Άρνης του Δ. Σοφάδων, Π.Ε. Καρδίτσας.

7. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Ελένης Τσιμπίδα, αρχαιολόγου, για χορήγηση άδειας μελέτης, φωτογράφησης και δημοσίευσης της αρχιτεκτονικής και του συνόλου του ζωγραφικού και ξυλόγλυπτου διακόσμου του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Προδρόμου στην Τ.Κ. Προδρόμου του Δήμου Καρδίτσας Π.Ε. Καρδίτσας.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

8. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Δήμου Καρδίτσας για το έργο: «ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ».

9. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Ελένης Φίνου για το έργο: «Αποπεράτωση διώροφης πέτρινης κατοικίας» εντός οικισμού Αγίας Τριάδας, Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Δ. Νοτίου Πηλίου, φερόμενης ιδιοκτησίας Ελένης και Αγλαΐας Αικατερίνης Φίνου.

10.Έγκριση ή μη του αιτήματος του  Γεωργιάδη Γεωργίου για το έργο: «Ένταξη στις διατάξεις του Ν.4495/2017 αυθαιρεσιών τριών κτισμάτων κατοικίας & λοιπών πολεοδομικών παραβάσεων», στη θέση Σαμαντίνα ή Πλατανίδια, εντός ορίων οικισμού Πλατανίδια, της Δ.Ε. Αρτέμιδας, Δ. Βόλου, Π.Ε. Μαγνησίας.

11.Έγκριση ή μη του αιτήματος του Νικόλαου Κατσικά για το έργο: «Επισκευή στέγης, αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων, προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης και επισκευή επιχρισμάτων σε διώροφη κατοικία» σε ακίνητο που βρίσκεται στον οικισμό Καστράκι Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων Νομού Τρικάλων».

  ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

12 Έγκριση ή μη του αιτήματος της Μαρίας Πανάγου για άδεια μελέτης, φωτογράφισης, σχεδίασης και δημοσίευσης δεκαέξι (16) αδημοσίευτων τάφων, οι οποίοι βρέθηκαν στη Νέα Ιωνία Βόλου, καθώς  και του περιεχομένου τους.

      ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

13. Έγκριση ή μη του αιτήματος της V.I.K.E. για τη χορήγηση άδειας επεμβάσεων στις όψεις καταστήματος σε ισόγειο κτίσμα ιδιοκτησίας της υφιστάμενο προ του 55΄που βρίσκεται επί των οδών Βενιζέλου 113 και Απόλλωνος 16.

14. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Διονυσίου Παπαδόπουλου για την κατασκευή Κτηνοτροφικής Εγκατάστασης στο  αγροτεμάχιο με αρ. 249, στην κτηματική περιφέρεια της Τ.Κ.  Υπέρειας, του Δήμου Φαρσάλων, Π.Ε. Λάρισας.

15. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Δήμου Ελασσόνας για τη δυνατότητα υλοποίησης του έργου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ. «ΝΕΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ (ΘΕΣΗ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ» στη Δ.Κ. Ελασσόνας, της Δ.Ε. Ελασσόνας, του Δήμου Ελασσόνας, της Π.Ε. Λάρισας.

16. Έγκριση ή μη του αιτήματος της  Βασιλικής Μαχαίρα για χορήγηση άδειας μελέτης και δημοσίευσης γλυπτού συμπλέγματος.

17.Έγκριση ή μη του αιτήματος του  Τηλέμαχου Σταμάτη για άδεια εγκατάστασης Φ/Β πάρκου, ισχύος  999,54 kWp σε αγροτεμάχιο (Α,Β,Γ,Δ,Ε,Α), εμβαδού 16597.16 τ.μ. στη θέση «Καρτάλια» της Δ.Ε. Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ της ΠΕ Λάρισας.

18. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Θεόδωρου Κανωτίδη για εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 99,99 kW στο αγροτεμάχιο αριθ. 76 (Διανομής Ολυμπιάδας Ελασσόνας 1931) της Τ.Κ. Ολυμπιάδας, της Δ.Ε. Ολύμπου, του Δήμου Ελασσόνας, της Π.Ε. Λάρισας.

19.Έγκριση ή μη του αιτήματος του Αποστολάρα Κωνσταντίνου για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 499,95 KW, στην Τ.Κ. Καλλιθέας του Δήμου Ελασσόνας της  Π.Ε. Λάρισας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γ. Καλούμε τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του συμβουλίου να συμμετέχουν στη συνεδρίαση κατά τα ανωτέρω οριζόμενα. Στις συνεδριάσεις μετέχουν τα μέλη, καθώς και οι οριζόμενοι από τις υπηρεσίες εισηγητές χωρίς ψήφο. Σε περίπτωση κωλύματος, παρακαλούμε να ειδοποιείται εγκαίρως από το τακτικό μέλος ο αντίστοιχος αναπληρωτής, προκειμένου να παραβρεθεί και συμμετέχει στη συνεδρίαση. Η κλήτευση των μελών να γίνει από τη γραμματεία τηλεφωνικά και με την αποστολή της πράξης αυτής με FAX.

 

                                                                                 Ο Πρόεδρος του  Συμβουλίου

                                                                                          Παπαντίνας Νικόλαος

Πάρεδρος  Ν.Σ.Κ.