ΠΡΑΞΗ 1η/ 17-1-2022 Ημερήσια Διάταξη Θεμάτων | Τοπικά Συμβούλια Μνημείων
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΠΡΑΞΗ 1η/ 17-1-2022 Ημερήσια Διάταξη Θεμάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

 

ΠΡΑΞΗ 1η/ 17-1-2022

Ημερήσια Διάταξη Θεμάτων

 

 

ΕΦ.Α. Ξάνθης

 

 1. Γνωμοδότηση για έγκριση εργασιών που θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο Αβδήρων στην παραλία του Αϊ Γιάννη του Δήμου Αβδήρων, εντός της Ζώνης Α΄ του κηρυγμένου και οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων.
 2. Χορήγηση άδειας μελέτης, φωτογράφησης και δημοσίευσης αρχαιολογικού υλικού αρμοδιότητας της ΕΦΑ Ξάνθης στην Παρασκευή Μότσιου.

 

 

ΕΦ.Α. Καβάλας

 

 1. Χορήγηση ή μη έγκρισης για την ανέγερση συγκροτήματος 4 μονοκατοικιών και την κατασκευή περιτοίχισης οικοπέδου στο αριθ. 939 αγροτεμάχιο στη θέση «Κόκκινα» περιοχής Αστρίδας Θεολόγου Θάσου.
 2. Χορήγηση ή μη άδειας εγκατάστασης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αεροποίηση φυτικών ξυλωδών πρώτων υλών (Βιομάζα) ισχύος 1MWe στα αγροτεμάχια 1756-1757 αγροκτήματος Παλαιοχωρίου Δήμου Παγγαίου στο όνομα ΜΟΣΧΟΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Ι.Κ.Ε. εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου του Παγγαίου όρους.
 3. Υποβολή φακέλου με θέμα: «Έγκριση για την άδεια δόμησης διώροφης κατοικίας με υπόγειο και περίφραξη στα υπ’ αριθ. 1366-1880α και 1880γ αγροτεμάχια συνολικού εμβαδού 5546.07 τ.μ. εκτός οικισμού και εντός της ζώνης Β΄ προστασίας του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της Ν. Περάμου του Δήμου Παγγαίου ΠΕ Καβάλας φερόμενης ιδιοκτησίας Σαββίνας Νταλταγιάννη».
 4. Υποβολή φακέλου για έγκριση ή μη ανέγερσης τριών (3) διπλών εξοχικών κατοικιών με υπόγειο και σοφίτα, κολυμβητική δεξαμενή και περίφραξη φερόμενης ιδιοκτησίας κ. IvanIvanov στο υπ’ αρ. 724β γεωτεμάχιο στη θέση «Κοχλιός-Ποτός», εκτός σχεδίου οικισμού και εντός των ορίων του χαρακτηρισμένου από το ΥΠ.ΠΟ.Α. αρχαιολογικού χώρου Θεολόγου του Δήμου Θάσου Ν. Καβάλας.
 5. Χορήγηση ή μη έγκρισης για την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις ερευνητικών εργασιών σε δημοτικό λατομικό χώρο έκτασης 120.120,02 τ.μ., στη θέση «Σαλιάρα», περιοχής Τ.Κ. Παναγίας, του Δήμου Θάσου, της Περιφερειακής Ενότητας Θάσου.

 

 

Υ.Ν.Μ.Τ.Ε.-Α.Μ.Θ.

 

 1. Έγκριση ή μη μελέτης επισκευής, αποκατάστασης και διαμόρφωσης σε δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα, σε διώροφο κτίριο κατοικίας που βρίσκεται επί της οδού Μεχμέτ Αλή 32, εντός της χαρακτηρισμένης ως «τόπου ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» και ως «ιστορικού τόπου» περιοχής της χερσονήσου Καβάλας, γνωστής υπό το όνομα «Παναγία», φερόμενης ιδιοκτησίας ακινήτου PANASSOHELLAS Μον. ΙΚΕ.
 2. Έγκριση ή μη κατεδάφισης επικινδύνως ετοιμόρροπης διατηρητέας (Γ κατηγορίας) από το ΥΠΕΣ (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) κατοικίας, επί της οδού Αγίου Βλασίου 17, εντός των ορίων του χαρακτηρισμένου από το ΥΠ.ΠΟ.Α. «ιστορικού τόπου» της παλιάς πόλης της Ξάνθης, φερόμενης ιδιοκτησίας αγνώστου.

 

 

ΥΠ.ΠΟ.Α./ΔΙΠΚΑ

 

 1. Επιστροφή του φακέλου με θέμα: «Διαβίβαση αποσπάσματος από την Πράξη 4η/27-06-2022 του Τ.Σ.Μ.Α.Μ.Θ.». (Έγκριση ή μη της ΜΠΕ του «ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ ΜΙΧΑΗΛ» για την εκμετάλλευση λατομείου σχιστόλιθων εκτάσεως 22.675,79 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Παλιό Ακροβούνι», Τ.Κ. Ακροβουνίου, Δ. Παγγαίου.)
 2. Επιστροφή του φακέλου με θέμα: «Διαβίβαση αποσπάσματος από την Πράξη 4η/27-06-2022 του Τ.Σ.Μ.Α.Μ.Θ.».( Έγκριση ή μη της ΜΠΕ του «ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ ΜΙΧΑΗΛ» για την εκμετάλλευση λατομείου σχιστόλιθων εκτάσεως 9.757,12 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Συκιές, Τ.Κ. Ακροβουνίου, Δ. Παγγαίου.)
 3. Επιστροφή του φακέλου με θέμα: «Διαβίβαση αποσπάσματος από την Πράξη 4η/27-06-2022 του Τ.Σ.Μ.Α.Μ.Θ.». (Έγκριση ή μη της ΜΠΕ του «ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ ΜΙΧΑΗΛ» για την εκμετάλλευση λατομείου σχιστόλιθων εκτάσεως 11.485,47 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Συκιές», Τ.Κ. Ακροβουνίου, Δ. Παγγαίου.)

 

Ο Γραμματέας  του Τ.Σ.Μ.Α.Μ.Θ.

Ματθαίος Κουτσουμανής

Αρχαιολόγος με Α΄ βαθμό