Πρόσκληση Συνεδρίασης ΤΣΜΘ Τρίτη 25-04-2023, ώρα 9:00 | Τοπικά Συμβούλια Μνημείων
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πρόσκληση Συνεδρίασης ΤΣΜΘ Τρίτη 25-04-2023, ώρα 9:00

ΘΕΜΑ: Ορισμός ημερομηνίας συνεδρίασης Τ.Σ.Μ.Θ. υπ’ αριθμ. 283/25-04-2023, ημερήσια διάταξη και πρόσκληση μελών.

Α. Ορίζουμε ημερομηνία συνεδρίασης του Τ.Σ.Μ.Θ. την 25η Απριλίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 09.00, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Β. Ορίζουμε την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

 1. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Δ. Ν. Πηλίου για το έργο: «Αποκατάσταση καλντεριμιού και γεφυριού στον οικισμό της Βυζίτσας», Δήμου Νοτίου Πηλίου, Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.
 2. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Δ. Ν. Πηλίου για το έργο: «Συντήρηση/Αποκατάσταση καλντεριμιών και πλακόστρωτων δημόσιων χώρων στις Τ.Κ. Πορταριάς και Μακρινίτσας Δ. Βόλου», Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.
 3. Έγκριση ή μη του αιτήματος των Αργύρη Κων/νου και Αργύρη Δέσποινας – Ειρήνης για το έργο: «ρύθμιση με το Ν. 4495/2017 ισόγειας οικίας και ισόγειας αποθήκης», σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας τους στη διασταύρωση των οδών Γεντέκου και Παπαγιαννοπούλου στην Αγριά Δ. Βόλου.
 4. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Αθανάσιου Μπάρλα για το έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΟΡΟΦΟΥ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Δ. ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ» φερόμενης ιδιοκτησίας του.
 5. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Μυλωνά Άννας για το έργο «Αντικατάσταση στέγης, ενίσχυση θεμελίωσης, αλλαγή κουφωμάτων και διάνοιξη νέων, επισκευή όψεων και άλλες μικρές επισκευές σε υπάρχουσα τριώροφη οικία και σε ισόγειο βοηθητικό χώρο με αλλαγή χρήσης σε κύριο χώρο καθώς και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» σε ακίνητο φερόμενης ιδιοκτησίας της, εντός οικισμού Νεοχωρίου, Δ. Νοτίου Πηλίου, Π.Ε. Μαγνησίας.
 6. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Κωνσταντίνου Γκαβόπουλου για το έργο: «Νέα ισόγεια κατοικία» εντός ορίων οικισμού «ΑΝΗΛΙΟΥ» του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, Π.Ε. Μαγνησίας, σε τμήμα οικοπέδου (κάθετη ιδιοκτησία) φερόμενης ιδιοκτησίας του.
 7. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Δημητρίου Τζούνα για το έργο: «Πενταόροφη οικοδομή με σοφίτα και υπόγειο» επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου αρ. 20 στο Ο.Τ. 13 του Δήμου Καρδίτσας, Π.Ε. Καρδίτσας, φερόμενης ιδιοκτησίας του.
 8. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων για το έργο: «ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΘΗΚΩΝ Δ. ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», εντός της ζώνης προστασίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού Τρικάλων, φερόμενης ιδιοκτησίας Δήμου Τρικκαίων.
 9. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Ι. Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγαλόβρυσου για την επισκευή ισόγειας δυτικής πτέρυγας κελιών καθώς και την προσθήκη ορόφου σε αυτήν.
 10. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπηλού για το έργο «Βοηθητικές λειτουργείες και διαμόρφωση αύλειου χώρου Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κοκκινοπλού» του Δήμου Ελασσόνας της Π.Ε. Λάρισας.
 11. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Φασούλα Απόστολου για άδεια λειτουργίας υφιστάμενης κτηνοτροφικής μονάδας στη θέση «ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙΑ» της Τ.Κ. Γλαύκης Δ.Ε. Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ Π.Ε. Λάρισας.
 12. Έγκριση ή μη του αιτήματος της εταιρείας «Καράτζη Βιομηχανικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Α.Ε.» για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, ισχύος 999,54 kW στα αγροτεμάχια 28 και 62α, συνολικής έκτασης 28.338,2 τ.μ. στην Τ.Κ. Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ Π.Ε. Λάρισας.
 13. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Γεωργίου Κουτσοδήμου για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού ισχύος 100 kWp σε αγροτεμάχιο έκτασης 8.709,07τ.μ., φερόμενης ιδιοκτησίας του, στη θέση «Καστρί» της Τ.Κ. Τυρνάβου, της Δ.Ε. Τυρνάβου, του Δήμου Τυρνάβου, της Π.Ε. Λάρισας.
 14. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Ηλία Παντελίδη για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού ισχύος 54,54 kWp στο αγροτεμάχιο αρ. 13, έκτασης 10.220,00τ.μ., φερόμενης ιδιοκτησίας κ.κ. Ηλία και Γεωργίου Παντελίδη, στη θέση «Βουλγάρα» της Τ.Κ. Μάνδρας, της Δ.Ε. Κοιλάδος, του Δήμου Λαρισαίων, της Π.Ε. Λάρισας.
 15. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Μωυσίδη Δημητρίου για άδεια ίδρυσης κτηνοτροφικής εγκατάστασης σε αγροτεμάχιο στη θέση «ΧΑΣΑΝ ΜΑΓΟΥΛΑ»  του Δ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΠΕ Λάρισας.
 16. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Κουτσιούμπα Ιωάννη, εκπροσώπου της «ΜΕΤ ΦΑΡΚΑΔΩΝΑ Ε. ΚΟΙΝ.», για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού (ΣΟΦ 912) ισχύος 999,64 KWp στο αγροτεμάχιο με αρ. 400 (αναδ. Κυψέλης) της Τ.Κ. Κυψέλης, Δ.Ε. Άρνης, του Δήμου Σοφάδων, ΠΕ Καρδίτσας.
 17. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Κουτσιούμπα Ιωάννη, εκπροσώπου της «ΜΕΤ ΦΑΡΚΑΔΩΝΑ Ε. ΚΟΙΝ.», για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού (ΣΟΦ 935) ισχύος 999,64 KWp στα αγροτεμάχια με αρ. 21 και 22 (αναδ. Αγ. Βησσαρίου 1963-64) στη θέση «Μαχαλάς» της Τ.Κ. Αγ. Βησσαρίου, Δ.Ε. Σοφάδων, του Δήμου Σοφάδων, ΠΕ Καρδίτσας.
 18. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Γκιουλέκα Δημήτριου, εκπροσώπου της «ΤΕΚ ΣΟΦΑΔΕΣ Ε. ΚΟΙΝ.», για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού (ΣΟΦ 927) ισχύος 479,72 KWp στο αγροτεμάχιο με αρ. 15 (αναδ. Αγ. Βησσαρίου 1963-64) της Τ.Κ. Αγ. Βησσαρίου, Δ.Ε. Σοφάδων, του Δήμου Σοφάδων, ΠΕ Καρδίτσας.
 19. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Γκιουλέκα Δημήτριου, εκπροσώπου της «ΤΕΚ ΣΟΦΑΔΕΣ Ε. ΚΟΙΝ.», για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού (ΣΟΦ 913) ισχύος 999,64 KWp στο αγροτεμάχιο με αρ. 399 (αναδ. Κυψέλης) της Τ.Κ. Κυψέλης, Δ.Ε. Άρνης, του Δήμου Σοφάδων, ΠΕ Καρδίτσας.
 20. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Γκιουλέκα Δημήτριου, εκπροσώπου της «ΤΕΚ ΣΟΦΑΔΩΝ Ε. ΚΟΙΝ.», για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμού (ΣΟΦ 934) ισχύος 999,64 KWp στο αγροτεμάχιο με αρ. 20 (αναδ. Αγ. Βησσαρίου 1963-64) στη θέση «Μαχαλάς» της Τ.Κ. Αγ. Βησσαρίου, Δ.Ε. Σοφάδων, του Δήμου Σοφάδων, ΠΕ Καρδίτσας.
 21. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Εφα Καρδίτσας για αποδέσμευση έκτασης στη θέση SRD2 στα «Μπουρντένια» στην κτηματική περιφέρεια της Τ.Κ. Προδρόμου του Δήμου Καρδίτσας, Π.Ε. Καρδίτσας, μετά την ολοκλήρωση της σωστικής ανασκαφής που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του υποέργου 5 «Αρχαιολογικές Έρευνες και Εργασίες» του έργου «Βελτίωση Ε.Ο. 30: Κατασκευή Οδικού Τμήματος από Δέλτα Καρδίτσας έως Είσοδο Καρδίτσας».
 22. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Δήμου Τρικκαίων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του                 Μουσείου Τσιτσάνη και στο δώμα του Διοικητηρίου, ιδιοκτησίας Δήμου Τρικκαίων, επί των οδών  Καρδίτσης και Βενιζέλου (περιοχή Τζαμί), στην πόλη των Τρικάλων, Δ. Τρικκαίων, Π.Ε. Τρικάλων.
 23. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Εφα Τρικάλων για τις αρχιτεκτονικές και στατικές μελέτες για τα σεισμόπληκτα μνημεία του Δ. Τρικκαίων Π.Ε. Τρικάλων: 1. Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Πλατάνου, 2. Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Πλατάνου, 3. Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τ.Κ. Μεγάλου Κεφαλόβρυσου και 4. Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Πατουλιάς, στο πλαίσιο της Πράξης: «Ενέργειες σε σεισμόπληκτα μνημεία του Δήμου Τρικκαίων της Π.Ε. Τρικάλων: α. Λήψη άμεσων στερεωτικών μέτρων και β. Εκπόνηση μελετών αποκατάστασης & ενίσχυσης φορέων» με Κωδικό ΟΠΣ 5158712.
 24. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Εταιρείας «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για την ανέγερση διώροφου κτιρίου διοίκησης, εντός γηπέδου ιδιοκτησίας της Εταιρείας ΣΟΒΕΛ Α.Ε., στη θέση «Τσιγγέλι» της κτηματικής περιφέρειας Τ.Ε. Πλατάνου, του Δήμου Αλμυρού Π.Ε. Μαγνησίας.
 25. Έγκριση ή μη του αιτήματος των Πορλουτζή Αναστασίας, Πίσσαρη Πορλουτζή Δέσποινας και Μανώλη Μαρίας σχετικά με τη Ρύθμιση με το Ν.4495/2017 δύο κατοικιών σε οικόπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας τους, επί της οδού Ιφιγένειας, εκτός ορίων οικισμού Μεγάλης Βελανιδιάς του Δήμου Βόλου, εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Αγίου Γεωργίου Κυνηγών – Μεγάλης Βελανιδιάς (Κήρυξη: ΥΑ 9448/19-4-1963, ΦΕΚ 172/Β/24-4-1963) και συγκεκριμένα σε άμεση γειτνίαση με τον αδόμητο χώρο του αρχαιολογικού χώρου, στην κορυφή του λόφου της χερσονήσου Βελανιδιάς.
 26. Έγκριση ή μη του αιτήματος της τεχνικής εταιρείας Rotcon Development για λογαριασμό του Δήμου Βόλου για το έργο «Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση Καζάνια – Καινούργιο Νέας Αγχιάλου», εκτός ορίων οικισμού της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου του Δ. Βόλου Π.Ε. Μαγνησίας.
 27. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το έργο: «Διευθέτηση ρέματος «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ – ΚΑΖΑΝΙΑ» της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου του Δ. Βόλου Π.Ε. Μαγνησίας.
 28. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Δήμου Αλοννήσου για την υλοποίηση του Έργου: «Αντικατάσταση εξωτερικών – εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς Καλαμάκια – Στενή Βάλα – Άγιος Πέτρος Δήμου Αλοννήσου» Π.Ε. Σποράδων.
 29. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Veyry Jean-Francois για ανέγερση διώροφης κατοικίας με πισίνα και υπόγεια δεξαμενή νερού, στο αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, στη θέση «Κοκκινόκαστρο» του Δήμου Αλοννήσου Π.Ε. Σποράδων.
 30. Έγκριση ή μη του αιτήματος του Βλάχου Αντώνη για την πραγματοποίηση εργασιών διαμόρφωσης εισόδου σε μισθωμένο αγροτεμάχιο, ιδιοκτησίας Βλάχου Παναγιώτη του Κων/νου εκτός ορίου του οικισμού «Δίτροπο», στο Δήμο Σκοπέλου, Π.Ε. Σποράδων.
 31. Έγκριση ή μη του αιτήματος της Χριστοπούλου Μαρίας του Δημητρίου για ανέγερση νέας διώροφης οικοδομής με υπόγειο και κολυμβητική δεξαμενή, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της, εντός ορίου του οικισμού «Πάνορμος», του Δήμου Σκοπέλου Π.Ε. Σποράδων.Καλούμε τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του συμβουλίου να συμμετέχουν στη συνεδρίαση κατά τα ανωτέρω οριζόμενα. Στις συνεδριάσεις μετέχουν τα μέλη, καθώς και οι οριζόμενοι από τις υπηρεσίες εισηγητές χωρίς ψήφο. Σε περίπτωση κωλύματος, παρακαλούμε να ειδοποιείται εγκαίρως από το τακτικό μέλος ο αντίστοιχος αναπληρωτής, προκειμένου να παραβρεθεί και συμμετέχει στη συνεδρίαση. Η κλήτευση των μελών να γίνει από τη γραμματεία τηλεφωνικά και με την αποστολή της πράξης αυτής με Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο.

                                                                    Η Πρόεδρος του  Συμβουλίου

                                                                         Ευσταθίου Ελένη

  Πάρεδρος  Ν.Σ.Κ.